2018. július 22. Magdolna
Miskolc
15°C / 26°C
Előzetesben a halálos balesetet okozó autós
minap.hu
|
2017. december 14. 15:50
|
frissítve: 2017. december 16. 11:40
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a gyanúsítás szerint december 11-én gépkocsijával balesetet okozott, majd továbbhajtott.

A gyanú szerint a bódult állapotban lévő terhelt Miskolcon, Pereces irányából a Lyukóvölgy irányába közlekedett az általa vezetett, és a tulajdonát képező személygépkocsival. A sofőr mellett, az autó első ülésén egy utas tartózkodott.

A gyanúsított nem a látási viszonyoknak és a 30 km/h sebességkorlátozásnak megfelelően vezetett, hanem azt jelentősen túllépte.

gazolas_171211_vcs_3.jpg

Fotó: Végh Csaba

A fentiek következtében az úttest bal oldalán lévő gyalogost elütötte, aki a helyszínen életét vesztette. A terhelt és utasa anélkül, hogy a baleset helyszínén megálltak és meggyőződtek volna arról, hogy a balesetben érintett gyalogos sértett megsérült-e, továbbhajtottak.

A gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén a törvény 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását rendeli, így a szökés, elrejtőzés veszélye kétséget kizáróan fennáll, azaz jelenléte az eljárási cselekményeknél az előzetes letartóztatásának elrendelése mellett biztosítható. Megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el a kedvezőtlen előéleti és életviteli adatok alapján. Jelen eljárás során terhére rótt bűncselekményt a gyanú szerint kábítószertől bódult állapotban követhette el, a kábítószer megszerzése, tartása pedig már önmagában véve is bűncselekményt valósít meg.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat