2018. december 18. Auguszta
Előzetesben a két gyanúsított, akik egy 15 éves lányt kényszerítettek prostitúcióra
minap.hu
|
2018. június 18. 13:56
|
frissítve: 2018. június 19. 15:18
A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akikkel szemben kerítés bűntette és gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt indult eljárás.

gyerek_prostitucio_ill.jpg

A gyanúsítás szerint a két gyanúsított két másik társával együtt 2017 augusztusában lakhatás és élelmezés fejében befogadta azt a 15 éves sértettet, aki otthonról megszökött. A gyanúsítottak megszervezték, hogy a fiatal lány Ózdon, és környékén több személlyel pénzért szexeljen 2017. augusztustól októberig. Az ily módon megkeresett bevételt elvették a sértettől, és felélték.

A bíróság a bűncselekmény elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta, döntését a gyanúsításban szereplő kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények miatti büntetésben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére alapította. Amennyiben a bíróság megállapítja a gyanúsítottak bűnösségét, a fenti bűncselekmények miatt akár 7 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. Ezen túl a bíróság álláspontja szerint fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a tanúkat vallomásuk megtételében befolyásolnák, megfélemlítenék. A gyanúsítottak rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek, a cselekményeket megélhetésük biztosítása érdekében követték el, így feltehető, hogy szabadlábra kerülésük esetén újabb bűncselekményt követnének el.

A végzés jogerőre emelkedett.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat