2018. július 22. Magdolna
Miskolc
15°C / 26°C
Eredményértékelés és köszönet Csöbör Katalintól
minap.hu
|
2018. április 16. 21:45
|
frissítve: 2018. április 19. 18:07
Csöbör Katalin harmadszor is nyerni tudott – ezt kívánta megköszönni az országgyűlési képviselő hétfőn, a Művészetek Házában tartott eredményértékelő és köszönetnyilvánító esten.

csobor_katalin_koszonetnyilvanitas_180416_vcs_09.jpg

Fotó: Végh Csaba

– Ez nem az Oscar-gála, de köszönöm családomnak és legközelebbi munkatársaimnak, hogy mellettem álltak. Akikkel együttdolgoztam, azoknak egy nap nem is huszonnégy órából állt, energiát, időt és gondolatot nem sajnálva segítettek engem. Kilenc kampányon vagyunk túl, eddig mindig sikeresen teljesítettünk. Ezt a körzetet nem könnyű megszerezni, de a ti jóvoltotokból, és a választók bizalmából továbbra is én képviselhetem az országgyűlésben az itt élő embereket. Ez egyedül nem jöhetett volna létre, mindenki győzelme ez a közös kétharmad – hangsúlyozta a politikus, aki úgy fogalmazott, neki az a legfontosabb, hogy körzete fejlődjön. – 2010. március 15-én mondtam először beszédet. Már akkor is azt hangoztattam, hogy a nemzetköziség nem oldja meg a problémáinkat, ezeket csak mi, magyarok tudjuk megoldani, egységben. Ez a mi országunk, és mi annak a közösségnek az élén vagyunk, akik számra Magyarország az első –  hangsúlyozta Csöbör Katalin.

csobor_katalin_koszonetnyilvanitas_180416_vcs_15.jpg

Az országgyűlési képviselő beszéde után az est háziasszonya, Jancsó Dóra, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze a Századvég Alapítvány három munkatársával beszélgetett a választásról. Maurer Szemere úgy fogalmazott, burokhatásnak hívják azt a pszichológiai-szociológiai jelenséget, ami történt. – Van egy balliberális elitünk, akik a nagyvárosokban élnek. Ők saját véleményüket többségi véleménynek gondolják, és teljesen figyelmen kívül hagyják a vidéken élők véleményét – mondta a Századvég Alapítvány igazgatóságának tagja, aki hangsúlyozta, „a virtuális valóság találkozott a földszagú valósággal és ez utóbbi győzött.” Maurer Szemere kiemelte, a Fidesz harmadszor is nyert, ráadásul kétharmados többséggel. A Csöbör Katalin körüli stábról pedig úgy nyilatkozott, hogy országos szinten is az egyik  legösszeszedettebb közösség.

csobor_katalin_koszonetnyilvanitas_180416_vcs_16.jpg

Hidvégi Áron, a Századvég Alapítvány közvélemény- és piackutatási igazgatója elmondta, ez a választás azért volt különleges, mert különböző mítoszok lerombolásáról is szólt. – Ilyen mítosz volt például, hogy a nagy részvétel árt a Fidesznek, vagy az, hogy a Fidesz nem lehet zsinórban harmadjára is kétharmados – mondta, kiemelve, hogy a kétféle erő kétféle aktivitási rendszerrel dolgozott. – A Fidesz a teljesen hagyományos módszert választotta, ami azt jelenti, hogy lelkes aktivistái voltak, akik személyesen tartották a kontaktust a választókkal. Az ellenzék inkább az online teret használta, ami egyébként például az USA-ban kiválóan működött választás idején – mondta. A szakértő a Borsod 1. körzetről úgy nyilatkozott, hogy ez ez egyik legnehezebb terület. – Ha Borsod 1. megvan, megvan a kétharmad – hangsúlyozta.

csobor_katalin_koszonetnyilvanitas_180416_vcs_17.jpg

Pócza István pedig elárulta, hogy őket is megdöbbentette a magas részvételi szám. – Nem volt kiszámítható, így a végeredményeket sem tudhattuk előre – mondta a Századvég Alapítvány vezető kutatója, aki beszélt a médiaoldalakról is. – Napi szinten millióval több volt az ellenzéki oldalak olvasottsága, mint a kormánypártiaké. A darabszámról már nem is beszélve – mondta a kutató. Csöbör Katalin idén négyezer-egyszázhuszonnégy szavazattal kapott többet, mint négy évvel ezelőtt. Az est végén Oravecz György Liszt-díjas zongoraművész előadását hallhatta a közönség.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat