2021. február 26. Edina
Ez így már politikailag sem korrekt... avagy (v)álságban a MÁS-ság?
Szepesi Sándor
|
2016. február 01. 12:42
|
frissítve: 2016. február 02. 16:13
Nehezen hihető, hogy a különféle etnikai meg kisebbségi meg mindenféle „jogvédők” nincsenek pontosan tisztában vele, mekkora társadalmi konfliktusoknak ágyaznak meg szívós, kitartó tevékenységükkel… Illetve azt is tudniuk kell, hogy pontosan azoknak a társadalmi csoportoknak ártanak a legtöbbet, amelyeket állítólag „védeni” szeretnének. Szepesi Sándor jegyzete.

A migránsözön, és annak következményei teljesen nyilvánvalóvá tették, hogy napjainkban kétféle valóság van. Van az igazi, a gyakorlati, amit nap, mint nap szagolunk, megélünk, megtapasztalunk… S van (volt?) a szakállas nőket bálványozó, elhülyített Európa politikailag korrekt, virtuális „valósága”, a maga rögeszméivel, tolerancia-diktatúrájával. Ez a kétféle valóság eddig úgy-ahogy megvolt egymással párhuzamosan, most azonban, a migráns-roham következtében, lassan elkezdtek összeérni. S ahol összeérnek, ott balhé van. (Lásd pl. a kölni események, és a többi.)

conchita.jpg

Eurovíziós dalfesztivál 2014: Az európai szavazók szerint ő volt a legjobb

Mi is kaptunk egy jókora adagot itt a végeken a jogvédők és támogatóik politikailag korrekt valóságából, s a két említett párhuzamos nálunk migránsok nélkül is régóta elkezdett már itt-ott összeérni. Tudniillik soha nem fogják tudni lenyomni a magyar társadalom torkán, hogy egyesekre nem vonatkoznak a törvények, gyakorlatilag bármit megtehetnek, mert hát tolerancia van. Ha mondjuk simára lepusztítanak egy ingatlant, fütyülnek a rezsifizetési kötelezettségre, s jó kedvükben esetleg itt-ott még a környéket is rettegésben tartják - evidens, hogy adott esetben, társadalmi összefogással jár nekik egy újabb lakás, ahol majd kezdhetik mindezt elölről.

02_telepfelsz.jpg

Milyen üzenete lenne ennek egy tisztességes, fiatal család felé, amely talán hosszú évek óta takarékoskodik, meg gürcöl, hogy lakáshoz jusson valahogy? Vagy a nyugdíjas felé, aki inkább az ennivalón spórol, de mindig pontosan befizeti a rezsit? Bizony, aki nem tesz eleget a fizetési kötelezettségeinek, és nem tartja be a törvényeket, azt mindenhol hátrányosan meg szokták különböztetni. Egy jogállamban kötelezettségek is vannak, s ez alól nem ment fel sem a bőrszín, sem a nemi, vallási, és egyéb hovatartozás.

migrans1.jpg

Hát ezek meg csak jönnek

Egyébként azokat is csak sajnálni lehet, akikkel elhitetik, hogy rájuk nem vonatkoznak a törvények, nekik minden csak úgy „jár”. Kiölve belőlük ilyen módon a motivációt a valódi felzárkózásra, beilleszkedésre, s folyamatosan, tudatosan fenntartva a társadalmi feszültséget, konfliktus-helyzeteket. Ők is csak tologatott gyalogok azon a hatalmi sakktáblán, ahol mindig az a játszma tétje, hogy tudnak újabb és újabb fogást találni a magyar kormányon. Mert hát igazából ez motiválja a Miskolcot érő, egyre összehangoltabbnak tűnő támadásokat, és ezt bizonyította Colleen Bell amerikai nagykövet humoreszkbe hajló felbukkanása is, a Számozott utcákban.

colleen_bell_150929_vcs_12.jpg

Colleen Bell (jobbról) megtekinti Miskolcon az amerikai külpolitika egyik prioritását

Egyik munkatársa meg tudta állni nevetés nélkül, amikor lenyilatkozta, hogy az USA külügyminisztériuma kiemelt figyelemmel kíséri a Számozott utcák sorsát – jelen sorok írójának nem sikerült. Teljesen nyilvánvaló, hogy az orosz-ukrán válság, az Iszlám Állam és a közel keleti konfliktusok mellett, az amerikai külügyben a Számozott utcák ügye is prioritást élvez. (Azóta is azt várom, mikor fenyegeti meg John Kerry külügyminiszter légicsapásokkal Miskolcot, a kilakoltatások miatt.)

migrans2.jpg

Fogytán a tolerancia

Mindenesetre úgy tűnik, az irányított migráns-özönnel hál’ Isten jó nagy öngólt lőttek a tolerancia önjelölt bajnokai, s lassan a békésen, nyitottan szendergő, politikailag korrekt módon agymosott Európa is kezd rájönni, hogy jóból (MÁS-ságból) is megárt a sok.

A sokk.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat