2020. augusztus 03. Hermina
„Ez nemcsak egy templom, ez egy közösségi ház” – Hamarosan átadják az Avas-déli református gyülekezet új templomát
Muntyán Bernadett
|
2019. január 04. 13:51
|
frissítve: 2019. január 08. 19:56
Csaknem egy év alatt épült fel az Avas-Dél Lakótelepi Missziói Református Egyházközség új temploma. Az intézmény alapkövét 2018. április 15-én rakták le. A gyülekezet gondnokának elmondása szerint legkésőbb márciusban már az új templom falai között szeretnének hálát adni az épület létrejöttéért.

A kívülről vörös téglával borított épület nem klasszikus formájú, leginkább a skandináv országokban látható templomokhoz hasonlít. Boda József gondnok, presbiter kiemelte: ez nemcsak egy templom, ez egy közösségi ház. – Fontos volt számunkra, hogy az épület szolgája legyen az embereknek és Istennek  – hangoztatta.

avasi_ref_templom_epul_ja_33.jpg

Az épületben van egy nagyterem, ami alapvetően gyülekezeti funkciót tölt be. Ez további két kisebb teremmel bővíthető, amelyeket önállóan is lehet majd használni. Van még egy lelkészlakás is az emeleten, az alagsorban pedig olyan tereket alakítottak ki, amelyek kifejezetten ifjúsági programokra alkalmasak. Ide pénteken szállították a biliárd- és a csocsóasztalt. Az alagsori tér kinyitható, ide szabadtéri programokat is lehet majd szervezni.

avasi_ref_templom_epul_ja_26.jpg

A nagyterem körülbelül 250 férőhelyes, van egy galériája, valamint baba-mama szobával is felszerelt. Ez külön, elzártan működik, innen láthatják az istentiszteletet is az anyukák. A két kisterem kétszer 25 férőhelyes, egybenyitható az előtte lévő nagy térrel, így akár 350 ember is elfér majd a templomban vasárnaponként. A szakemberek véleménye szerint az épületet februárban, legkésőbb márciusban vehetik birtokba a gyülekezet tagjai.

avasi_ref_templom_epul_ja_8.jpg

Mint megtudtuk, 2000 decemberében 30-40 fővel kezdte meg „működését” az Avas-déli református gyülekezet, amely mára csaknem 200 főt számlál. Hamarosan már az új templomban vehetnek részt az istentiszteleten. A templom és közösségi ház több mint 400 millió forintból épült fel.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat