2019. december 09. Natália
Fennállása 50. évfordulóját ünnepelte a Rónai
minap.hu
|
2017. május 24. 11:26
|
frissítve: 2017. május 25. 15:34
Gálaműsorral ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját a Rónai Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola. A jeles alkalmon az iskola egykori diákjai, Pál Dénes énekes, Süttő Roland táncos és Szentpéteri Eszter hírolvasó, szerkesztő is köszöntötte az intézményt.

A Kassai utcai intézmény egykor a 22. Számú Általános Iskola nevet viselte. A jubileumi műsorban a tanulók versekkel, jelenetekkel, táncokkal, énekkel kedveskedtek a rendezvényen jelenlévő egykori igazgatóknak, igazgatóhelyetteseknek, tanároknak, az iskola volt dolgozóinak, tanítványainak, a szülőknek és más családtagoknak.

ronai_50_2c_musor.jpg

Az iskola volt diákjai közül Süttő Roland – aki partnerével, Tombácz Anikóval latin táncok kategóriájában a világranglista 4. helyén áll – személyesen, Pál Dénes énekes, a Voice, a Sztárban sztár és a Sztárban sztár meg egy kicsi televíziós műsor győztese videó üzenetben, Szentpéteri Eszter, az MTVA hírolvasója, szerkesztője pedig írásban köszöntette egykori iskoláját.

Az ünneplő közösséget megtisztelte jelenlétével a Miskolci Tankerület részéről Tózsa-Rigóné Nagy Judit. A szakmai igazgatóhelyettes a jeles évforduló alkalmából elismerően méltatta az iskola 50 év alatt elért kiemelkedő eredményeit és köszöntötte az iskola vezetését, tanárait, dolgozóit, diákjait, kitartást kívánva mindenkinek a folytatáshoz.

ronai_50_diakok_musor.jpg

A rendezvény díszvendége volt Budapestről Rónai Andrea, aki az iskola névadójának, a húsz évesen mártírhalált halt Rónai Ferencnek az unokahúga, az iskola alapítványát alapító Rónai Rudolfnak, Miskolc város díszpolgárának az unokája. A Rónai család képviseletében először találkozott a családi nevet viselő iskola közösségével. A műsor után meghatódottan köszöntötte vendéglátóit, akiktől úgy búcsúzott, hogy ezután még büszkébben fogja viselni a Rónai nevet.

ronai_50_tanarok_musor.jpg

A tanulók a tanévben rajz-, vers és prózaíró pályázatokon vehettek részt, melyeken a szülők által megkeresett szponzorok értékes ajándékaiban részesülhettek. A szülők közössége társadalmi munkában még virágosítással, felújító munkák végzésével és kerítésfestéssel járult hozzá az jeles évforduló méltó megünnepléséhez.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat