2020. július 10. Amália
Fordított a Nyitra - ismét kikaptak a Macik
dvtk.eu
|
2018. október 15. 11:37
|
frissítve: 2018. október 17. 15:48
Vasárnap este a HK Nitra ellen lépett jégre hazai pályán a DVTK Jegesmedvék csapata. A találkozó első gólját Ziga Pance szerezte, azonban a nyitraiak a második harmadban fordítani tudtak, majd egy üres kapus góllal biztosították be győzelmüket.

A mérkőzés kezdetén a szlovák együttes birtokolta többet a korongot, a játék a miskolci harmadban zajlott. A kapuk nem forogtak veszélyben egészen a 4. percig, amikor gólt szerzett a nyitrai csapat, azonban a játékvezetők magas bottal való játék miatt érvénytelenítették a találatot. Az első kiállítás Ryan Harrison nevéhez fűződött, palánkra lökés miatt kapott 2 perces büntetést. Az emberelőny alatt Lantoši és Richard lövés találta el Adorján kapuját, de a kapus mindkétszer hárítani tudott.

A 14. percben hat vendég mezőnyjátékos tartózkodott egyszerre a jégen, ezért a DVTK is próbálkozhatott emberfórban és eredményesebben tette, mint a szlovák együttes. Vas János vitte be a korongot a támadóharmadba, majd a pálya szélén érkező Pance elé tálalt, aki a hosszú felső sarokba lőtt (1-0). A gól utáni első cserében növelhette volna előnyét a miskolci gárda, újra Pance ugrott ki és lőtt kapura, de Šimboch bravúrral hárított. A kipattanót a szlovén csatár még vissza tudta játszani a kapu elé, de a védők nagy nehézségek árán tisztázni tudtak. Két perccel később Jud Blackwater előtt adódott lehetőség, a kapu előterében kapta meg a korongot, amit el is tudott lőni, Adorján pedig bravúrral hárított. Másodpercek voltak csak hátra a harmadból, amikor Szirányi jutott a kiállítás sorsára.

dvtknyitra.jpeg

A középső játékrész tehát nyitrai emberelőnnyel kezdődött, amely során gól ugyan nem született de fokozódott a nyomás a hazai kapu előtt, aminek eredményeként a 25. percben megszületett az egyenlítő találat. Marek Slovák tette be a korongot a támadó harmadba, amire Lantoši csapott le és a bedobópont magasságáról a kapuba lőtt (1-1). Lendületben maradt a Visegrád Kupa címvédője, Bortňák és Morrison is eltalálta a kaput, majd a vendég fölényt Scheidl 2+10 perces büntetése törte meg, amit palánkra lökésért kapott.

Két komoly lehetőséget is kialakítottak ez idő alatt a piros-fehérek, előbb Pance, majd Loiseau találta el a kaput lövésével. Egyenlő létszámban visszavette az irányitást a fék-fehér csapat, aminek következtében a 35. percben Blackwater megszerezte csapata második gólját. Pupák kékvonali lövésébe ért bele a kanadai csatár, ezzel becsapva Adorjánt (1-2). A játkérész zárásaként több, több mint egy percig játszhatott öt a három ellen a HK Nitra, de a hazai védők hősiesen védekeztek, önfeláldozó blokkokkal és mentésekkel sikerült tartani az eredményt, ezt pedig a közönség hangos tapssal jutalmazta.

A záró harmad első percében Morrison találta telibe a kapuvasat a kék vonalról eleresztett lövésével. Ezt követően folytatódott a hazai kiállítások sora, Somogyi és Kulmala is kiült 2 percre a büntetőpadra. A folyamatos emberhátrányos játék miatt a Jegesmedvék ereje kimerült abban, hogy az öt a négy elleni szituációkat kivédekezzék, így az ellenfél kapujáig ritkán jutottak el. Ráfordulva a mérkőzés utolsó 10 percére változott a mérkőzés menete, a DVTK nyomást tudott helyezni a vendégekre és többször is közel jártak az egyenlítő találat megszerzéséhez. Hat perccel a lefújás előtt egy emberelőnyt is sikerült kiharcolni, de Vas, Harrison és Slovák lövése sem talált utat a hálóba. Mindössze két perc volt hátra a találkozóból, amikor Glen Hanlon időt kért és Adorján helyett mezőnyjátékost küldött a jégre az egyenlítés reményében, gólt azonban a vendégek szereztek. Rapáč a saját harmadából emelte ki a korongot, ami végül az üres kapuban kötött ki (1-3). A maradék 47 másodpercben említésre méltó esemény már nem történt, így a HK Nitra elvitte a három pontot Miskolcról.
 

Tipsport Liga
12. forduló

2018. október 14. 18:00

DVTK Jegesmedvék - HK Nitra 1-3 (1-0, 0-2, 0-1)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat