2020. augusztus 03. Hermina
Fradi-veréssel kezdtek a Jegesmedvék
minap.hu
|
2014. szeptember 19. 21:41
|
frissítve: 2014. szeptember 21. 17:08
Megkezdte szereplését a MOL Liga idei szezonjában a Miskolci Jegesmedvék csapata, és rögtön rangadót nyertek a Fradi ellen.

A mérkőzés nem kezdődött jól a hazaiaknak, hiszen a 4. percben megszerezte a vezetést a Fradi: Croteau maradt egyedül a kapu előtt, és közelről nem hibázott (0-1). Gyorsan jött azonban a válasz: a 7. percben Metcalfe lőtt oldalról, és a korong az egyik védő lábáról a kapuba pattant (1-1). A gól után enyhe mezőnyfölényt alakított ki a Miskolc, amely a 15. percben hozta meg az eredményét: Dudas lövését először még védte Marton, ám a kanadai légiós remekül nyúlt vissza a kipattanó korongért, és a kapuba pöckölte azt (2-1). Fél perccel a vége előtt a miskolci kapuba jutott ugyan a korongot, de mivel ez már a bírói sípszó után történt, természetesen nem ítéltek gólt. 

jegesmedvek_fradi_0919_19.jpg

Becze-dupla egy perc alatt

A második harmad kiegyenlített, hullámzó játékot hozott. Mindkét oldalon voltak helyzetek, de mindkét kapus a helyén volt. A 10. percben váratlanul egyenlítettek a zöldek. Lencsés elé pattant a korong a kék vonal közelében és kapásból nagy gólt lőtt (2-2). A harmad közepén a Fradi támadott többet, Bálizsnak ekkor több védenivalója volt, és jó munkát végzett. A 17. percben – emberelőnyben – visszavette a vezetést a hazai gárda. A Macik szépen kipasszolták a Fradi védelmét, és végül Becze mattolta Martont (3-2). Kétszer ad, ki gyorsan ad, 43 másodperc elteltével ismét Becze talált be a vendégkapuba (4-2). Másfél perc volt hátra a harmadból, amikor a Fradi kettős emberelőnybe került, de Bálizs két nagy bravúrt bemutatva tartotta a csapatot. 

jegesmedvek_fradi_0919_16.jpg

A kettős előnyökből sem ment a Fradinak

A harmadik harmadra áthúzódott 19 másodperc kettős hátrány, de végül fantasztikus védőmunkával sikerült ezt kivédekezniük a hazaiaknak. A 6. percben ezúttal a Macik játszhattak két játékossal többen, nem sokkal később Cohen közelről a kapuvasra emelt, majd Tóth lövése tévesztette el a célt pár centiméterrel. Végül a Fradi is megúszta kapott gól nélkül ezt a nehéz szituációt. A 12. percben másodszor játszhatott a Fradi kettős előnyben, ám ezúttal is képtelenek voltak túljárni a Macik eszén. A 15. percben Horváth talált be, és faragott a hátrányból (4-3). A Fradi edzői 1.14-el a vége előtt lehozták a kapust, 4 másodperccel később a bírók hosszas tanakodás után kiállították Sagertet a játék késleltetése miatt. A maradék időt tehát ismét kettős előnyben játszhatta le a vendégcsapat, ám nem tudtak egyenlíteni.

Loading Video...
Nem
Jegesmedvék–Fradi rangadó – érkezik a csapat

A Jegesmedvék nagyot küzdve szerezték meg a győzelmet úgy, hogy a Fradi a mérkőzés alatt háromszor(!) került kettős előnybe, de egyiket sem tudta kihasználni. 

Miskolci Jegesmedvék – Ferencvárosi TC 4-3 (2-1, 2-1, 0-1)
Miskolci jégcsarnok 1000 néző

V: Gangel, Németh, Kormos, Pálkövi
Gól: Metcalfe, Dudas, Becze(2) ill., Croteau, Lencsés
Kiállítás: 18 perc illetve 16 perc
Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Metcalfe, Roczanov, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen, Ritó, Becze, Tóth, Dansereau, Dudas, Vojtkó, Budai, Miskolczi, Dósa, Fliszár, Duschek(k). Edző: Majoross Gergely. 
Ferencvárosi TC: Marton – Lencsés, Horváth, Dubek, Kramar, Lévai, Géczi, Németh, Pál, Borbás, Farkas, Novak, Revák, Hegyi, Croteau, Kiss, Cerny, Rafaj, Sijka, Mikusovic, Papp, Budai(k). Edző: Dobos Tamás.

Majoross Gergely: - Tipikus szezon eleji mérkőzés volt, sok hibával, ami ilyenkor még részben elfogadható. Időnként fegyelmezetlenül játszottunk, ám ezekből a hibákból tanulnunk kell. A hibákat kemény munkával ellensúlyoztuk, így fontos győzelmet arattunk.

Dobos Tamás: - Ezen az estén nem a két csapat volt a főszereplő.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat