2022. január 21. Ágnes
Fülöp Attila: otthoni segítő szolgáltatást biztosító szervezeteknek hirdetett pályázatot a kormány
mti.hu
|
2019. február 22. 12:40
|
frissítve: 2019. február 24. 09:34
Fogyatékkal élő családtagjukat otthon gondozókat segítő szervezeteknek hirdetett pályázatot a kormány - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

beteg_agyban_apolas.jpg

Forrás: aplaceformom.com

Fülöp Attila közölte: a fogyatékos embereket nevelő családok otthonában nyújtott időszakos kísérés és ellátás (Fecske) elnevezésű szolgáltatást nyújtó civil és egyházi szervezetek március 11-ig jelentkezhetnek a támogatásra. Jelenleg az ország tíz megyéjében tizenöt szervezet végez ilyen szolgáltatást, tavaly mintegy hatezer alkalommal segítettek 300-400 családnak, de szeretnék, ha bővülne ez a kör – tette hozzá az államtitkár.

Elmondta, a szolgáltatás lényege, hogy szakképzett segítők néhány órára felváltják a szülőket és helyettük foglalkoznak a fogyatékkal élő gyerekkel vagy fiatallal. Az államtitkár hangsúlyozta: 2010 óta a kormány célja, hogy a családok helyzetét erősítse és a gyereknevelést támogassa, és ezen belül kiemelten kezelik azoknak a helyzetét, akik fogyatékossággal élő gyereket nevelnek. Ezért is emelték meg 2019-ben az ápolási díjat, amelyre még soha nem szántak ekkora összeget – fűzte hozzá Fülöp Attila.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat