2020. augusztus 15. Mária
Gálával ünnepel a 25 éves Zsolca Táncegyüttes
minap.hu
|
2014. december 02. 10:40
|
frissítve: 2014. december 02. 10:40
Nagyszabású jubileumi gálaműsorral ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját a Zsolca Táncegyüttes. Rendhagyó módon az ünnepelt ajándékoz: rendezvényüket egyben különleges alkalomnak szánják Mikulás napján kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Negyedszázada, hogy a Zsolca Táncegyüttes a magyar nép táncainak széles körben, határainkon innen és túl történő megismertetésére, és a velünk élő nemzetiségek táncainak bemutatására vállalkozott. Koreográfiáik híven tükrözik a tradíciókat.

zsolca_neptanc_egyuttes.jpg

Fotó: felsozsolca.hu

Felnőtt együttesről van szó, a csapattagok munka és család mellett járnak el táncolni, hiszen a tánc szeretete mellett a jó közösséget, a mozgást és a tradíciókat is kedvelik.

Produkcióikat színesíti tehetségük mellett, hogy a tánchagyományon túl egy-egy szokás is megelevenedik. A hatást tovább erősíti a színpad, a tánctér tudatos beépítése, valamint viseleteik változatossága is.

A kerek évforduló alkalmából az együttes nagyszabású gálaműsorral lép a közönség elé december 6-án, szombaton este 6 órától Felsőzsolcán, a Rendezvények Házában. Az este folyamán fellépnek még a Magyar Állami Népi Együttesből érkező vendégművészek is. A gálaműsort követően pedig hajnalig tartó táncházban folytatódik az ünneplés, amihez a Zagyva Banda szolgáltatja a talpalávalót. Az előadásra megváltott belépőjegyek a táncházba is érvényesek lesznek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat