2021. május 16. Mózes, Botond
„Gaudeamus igitur…” Miskolcon is elballagnak a végzős diákok (Képgalériákkal)
minap.hu
|
2018. május 05. 10:14
|
frissítve: 2018. május 07. 20:34
Miskolcon csaknem háromezer végzős tanuló búcsúzik el az iskolájától ezekben a hetekben. Több mint ezer diák ballag egyházi iskolából és mintegy kétszázan az alapítványiakból. A többiek miskolci általános iskoláktól, gimnáziumoktól, szakgimnáziumoktól köszönnek el május elején, illetve június közepén.

ferenczi_ballagas_180504_ja_12.jpg

A Miskolci Tankerületi Központhoz oktatási intézményekben nyolcszázötvenkilenc gyerek fejezi be idén általános iskolai tanulmányait, a középiskolait pedig ötszázkilencvenkettő. Összesen tehát ezernégyszázötvenegy diák ballag el ezekből az intézményekből Miskolcon.

Az egyházi iskoláknál, a református intézményektől ötszázhetvenegy tanuló köszön el, közülük kettőszáztizennégyen az általános iskolai padokból állnak fel. A középiskolások közül legtöbben a Lévay József Református Gimnáziumban végeznek, ők száznegyvennyolcan vannak.

A miskolci katolikus iskolákból ötszázhuszonhatan ballagnak ebben az évben, közülük háromszázharminckilencen középiskolákból. A Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola végzősei vannak a legtöbben, szám szerint negyvenheten. Mögöttük csak egy fővel marad le a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola, őket követi szintén kis különbséggel, negyvenkét ballagóval a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola.

ferenczi_ballagas_180504_ja_26.jpg

Összesen tehát ezerkilencvenheten ballagnak Miskolcon egyházi iskolákból. Az alapítványi fenntartású iskolák ezúttal mindössze kettőszázhat végzőst bocsátanak ki, közülük huszonhatan távoznak az általános iskolából. Összességében, Miskolc diákságából ezerkettőszáznyolcvanhatan lépnek tovább az általános iskolákból és ezernégyszázhatvannyolcan végeznek középiskolákban. Összesen kétezer-hétszázötvennégy diák hagyja el iskoláját idén Miskolcon.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat