2021. augusztus 03. Hermina
Good Karma - a Roxette búcsúja
RTL
|
2016. július 25. 22:37
|
frissítve: 2016. július 26. 13:56
Nemrégiben jelent meg a svéd Roxette 10. lemeze - a Good Karma - amiről egyelőre úgy vélik, az utolsó - egy kiváló életmű színvonalas lezárása. Marie Fredrikssont, az együttes 58 éves énekesnőjét 2002-ben agydaganattal műtötték, ám a sugárkezelést nem viselte jól a szervezete. Egy interjúban az együttes másik tagja, Per Gessle beszélt Marie állapotáról.

„Az egyik szemére szinte teljesen megvakult. A lába is annyira legyengült, hogy nehezen tud járni, ezért kellett a koncerteken bárszéken ülnie, és közben sétabotra támaszkodnia ”– árulta el, és azt is elmondta, hogy Marie a nehézségek ellenére imád a színpadon lenni, az utolsó évek fellépései rengeteg pozitív energiával segítették a gyógyulását.

roxett.jpg

Bár a Roxette kétségkívül a 80-as évek végén, illetve a 90-es évek elején élte fénykorát, megannyi pályatársukkal ellentétben a svéd duó sosem vált önmaga paródiájává. Sőt, a csapat régi népszerűségét megtartva modernizálta hangzását lemezről lemezre.

Valószínűleg Marie Fredriksson betegségének tudható be a tízévnyi szünet is, mely a Room Service és a Charm School albumok között eltelt. A  betegséget a mai napig nem győzte le teljesen, mint ismeretes, a zenekar ezért mondta le 2016-os lemezbemutató turnéját.

Nem
Hallgass a szívedre - a legendás régi dal
Nem

Olvasnivaló

Ajánlat