2018. július 23. Lenke
Miskolc
15°C / 27°C
Győzelemmel zárták a DVTK Jegesmedvék a Visegrád Kupa első mérkőzését
dvtk.eu
|
2017. október 04. 20:47
|
frissítve: 2017. október 06. 22:11
A Visegrád Kupa első elődöntőjét játszották Zsolnában a DVTK Jegesmedvék. A vendégek végig magabiztos játékot mutatva győztek, így 4 gólos előnnyel várhatják a jövőheti visszavágót.

dvtk.jpeg

A 100 hazai, és 20 DVTK szurkolóból álló közönség a korongbedobást megelőzően a szlovák és a magyar himnusznak is fültanúja lehetett. A nagy iramban kezdő DVTK Jegesmedvék egy ugyancsak tempós szlovák ellenféllel találták szembe magukat, bár a harmad első felében csak méregették egymás erejét a csapatok.  A játékrész második feléhez közeledve sikerült átvennünk a kezdeményezést, Kulmala mutatott be szép cseleket a hazai kapu előtt, de lövése elakadt a hazaiak kapusában, majd egy kapu mögül visszatett korongot fogott ismét sikeresen a hazaiak hálőőre. A játékrész végéhez közeledve emberhátrányba kerültünk, ám ez nem akadályozta meg Pavuk Attilát egy szép kapuralövésben, ám próbálkozását hárította a hazaiak kapusa, így az első harmad gól nélkül telt el.

A második harmadban sem hagyott alább a játék tempója, a harmadik percben egy gyönyörűen felépített támadás végén Colin Joe remek passzából Pavuk Attila be is talált a zsolnai kapuba, megszerezve ezzel a vezetést, majd egy perccel később Gőz Balázsnak is sikerült bevennie a szlovák kaput, középről, fonákkal elengedett lövése talált be a hazai kapuba. Nem kellett sokat várni a válaszra, a játékrész 5-ik percében Ondrus talált be Adorján kapujába. Érkezett is rá a válasz, egy perccel később Magosi Bálint csapatkapitányunk kerülte a zsolnai kaput, és lövése be is talált. A játékrész második felében, egy 4-3-as játékot követően feléledtek a hazaiak, így Adorjánnak is akadt védenivalója, majd a 33-ik percben Ritó indította Magosit, aki a kékvonaltól korcsolyázva nem hibázott, megszerezve ezzel a negyedik DVTK találatot. A játékrész végén ismét lehetőségünk volt 4 a 3-ban játszani, ám ezúttal sem sikerült gólra váltani előnyünket.

A harmadik játékrész egy kicsit kevésbé mozgalmasra sikerült, ám itt sem voltunk híján szép támadásoknak, a 43-ik percben Adorján védte Harant lövését. A 45-ik percben emberhátrányba kerültünk, amit sikeresen kivédekeztünk, majd az 53-ik percben mi kerültünk előnybe, amit Rantanen gólra is váltott. A hazai csapat nem nagyon tudta bejuttatni a korongot a vendégek harmadába, így komolyabb helyzetet sem tudtak kialakítani, a mérkőzés végéhez közeledve a mieink a védekezésre helyezték a hangsúlyt, így a végeredmény maradt 1-5, a visszavágót négygólos előnnyel várhatja a piros-fehér együttes.

MsHK Zilina - DVTK Jegesmedvék 1-5 (0-0, 1-4, 0-1)

Zsolna, Garmin Arena,  120 néző. Játékvezetők: Müllner, Sefcik, Kókai, Váczi

2. harmad  23:01  Pavuk (Colin, Ritó)  0-1
2. harmad  24:16  Gőz (Vas)  0-2
2. harmad  24:45  Ondrus (Konecny, Stupka)  1-2
2. harmad  25:12  Magosi (Miskolczi)  1-3
2. harmad  33:29  Magosi (Ritó, Colin)  1-4
3. harmad  53:02  Rantanen (Sakaris, Vas)  1-5 emberelőnyből

Értékelés:

Mikael Tisell: Végig koncentráltan játszottunk, sikerült megtartani a fókuszt lefújásig. A srácok minden utasítást betartottak, emellett csodálatos egyéni megoldásokat láthattunk, stabil volt a védelmünk, Adorján pedig ismét kiválóan védett. Nem szabad viszon elfelejtenünk, hogy ez csak az első mérkőzés volt, így készülünk a jövő heti visszavágóra, reményeim szerint akkor is ilyen remek teljesítményt tudunk majd nyújtani.

Visszavágó:
2017. október 11, szerda, 18:00, Miskolci Jégcsarnok

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat