2020. augusztus 03. Hermina
Ha jó a védelmed, nem veszíthetsz
minap.hu
|
2014. szeptember 22. 15:00
|
frissítve: 2014. szeptember 24. 08:33
Kitűnően kezdte a MOL Liga idei szezonját a Miskolci Jegesmedvék csapata, hiszen előbb a Ferencvárost, majd a Csíkszeredát is legyőzték hazai pályán. Kedden este a Macik a tavalyi bajnok Érsekújvárhoz látogatnak.

Erről beszélgettünk Majoross Gergely vezetőedzővel.

– Térjünk vissza először egy pár szó erejéig a két sikeresen megvívott hétvégi mérkőzésre. Hogyan látod most ezeket a meccseket?

– Az idei szezonban lejátszott nyolc mérkőzésünket tekintve azt állapíthatom meg, hogy mindig sikerült egy kicsit előrelépnünk, jobban játszanunk. Folyamatosan merülnek fel hibák, amelyeket azonban eddig mindig ki tudtunk javítani. Természetesen 42 mérkőzésen keresztül nem lehet folyamatosan felívelő szakaszban játszani, nem fogunk mindig győzni, de arra törekszem, hogy a csapat a korábbi hibákat még egyszer ne kövesse el. Az összkép azonban bíztató.

– Különösen feltűnő volt a kitűnő emberhátrányos játék, hiszen a két meccsen például öt kettős hátrányt sikerült kivédekezni.

– A felkészülés során eddig sokkal több időt töltöttünk az emberhátrányos védekezés csiszolására, mint az emberelőnyök finomítására. Osztom azt a nézetet, hogy ha jól támadsz, akkor nyerhetsz, de ha kitűnő a védekezésed, akkor nem veszíthetsz. Éppen ezért ez egy kiemelt fontosságú terület nálam, és már megtaláltam azokat a játékosokat, akik ezekben a szituációkban jól helyt tudnak állni. Ezt a kört szeretném fokozatosan növelni, hogy minél több játékost be lehessen vetni ilyen helyzetekben. Biztosan nem fog ez sem mindig ilyen jól működni, de már bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk erre.

– Kedden este a tavalyi MOL Liga győzteshez, az Érsekújvárhoz látogat a csapat. Mit vársz ettől a mérkőzéstől?

– Nagyon lényeges, hogy azokat a hibákat, amelyeket pénteken és szombaton elkövettünk, el tudjuk kerülni. Ugyanolyan harcosságra, küzdőszellemre számítok a srácoktól, mint az első két találkozón. Nem szeretem az átlagos teljesítményeket, ha küzdeni kell, akkor küzdjön mindenki teljes erejével. Csak ez hozhatja meg a sikert.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat