2019. július 22. Magdolna
Halálos baleset a 37-esen - Felfüggesztett szabadságvesztés az okozónak
minap.hu
|
2018. november 12. 12:14
|
frissítve: 2018. november 13. 11:04
A Szerencsi Járásbíróság ítéletében közúti baleset okozásának vétsége miatt a vádlottat másfél év fogházbüntetésre ítélte, és három évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott 2017 májusában a 37. sz. főúton Szerencs irányából Miskolc felé közlekedett gépkocsijával, ám az előtte haladó sértett autójától nem tartotta be a szükséges követési távolságot. A sértett észlelve az úttestre korábban egy másik autóról lehullott és szétszóródott fadarabokat, lassítani kezdett, amelyet a vádlott ugyan észlelt, de a nem megfelelő követési távolság miatt vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. Az ütközés következtében a sértett autója „átlökte” a szembejövő forgalmi sávba, ahol összeütközött a néhai sértett által vezetett tehergépkocsival, amelynek vezetője az elszenvedett súlyos sérülései miatt a helyszínen életét vesztette. A vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A bíróság a vádlott esetében enyhítő körülményként értékelte, hogy korábban még nem volt büntetve, míg súlyosító körülmény volt, hogy az utóbbi időben a Szerencsi Járásbíróság illetékességi területén gyakran fordulnak elő közlekedési bűncselekmények. Az ítélet nem jogerős, az ügyész tudomásul vette a bíróság határozatát, azonban a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be - tájékoztatta portálunkat a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya.

(Borítóképünk illusztráció, forrása: pixabay.com.)

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat