2020. május 25. Orbán
Harmadik országnak minősülhet az Egyesült Királyság
profit7.hu
|
2018. október 11. 12:41
|
frissítve: 2018. október 12. 06:15
Egyre inkább nő a valószínűsége annak, hogy 2019 márciusában az Egyesült Királyság megegyezés nélkül fog kilépni az Európai Unióból. Az úgynevezett „no deal Brexit” esetén életbe lépő változásokról az Egyesült Királyság kormánya tájékoztatókat tett közzé a honlapján.

Ahogy közeledik a Brexit időpontja, egyre feszültebb érdeklődés övezi az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti tárgyalássorozat folyamatát. A legutóbbi fejlemények szerint a 2018. szeptember 20-i salzburgi informális találkozón az Európai Tanács elutasította az Egyesült Királyság által kidolgozott javaslatcsomagot, melynek következtében Theresa May brit miniszterelnök kijelentette: a tárgyalások holtpontra jutottak. Mindezek alapján pedig egyre inkább nő a valószínűsége annak, hogy 2019 márciusában az Egyesült Királyság megegyezés nélkül fog kilépni az Európai Unióból.

brexit_.jpg

Vélhetően a fenti fejleményekre tekintettel az Egyesült Királyság kormánya 2018. szeptember 24-én számos különböző tájékoztatót tett közzé a honlapján, amelyek az esetleges „no deal Brexit” esetén életbe lépő változásokról nyújtanak információkat. A tájékoztatók között a szerzői joggal, szabadalmakkal, védjegyekkel és formatervezési mintákkal, valamint jogkimerüléssel kapcsolatos tájékoztatók is szerepelnek. Gondos Orsolya, a Horváth és Társai Ügyvédi Iroda DLA Piper ügyvédjelöltje  az utóbbi két tájékoztató legfontosabb pontjait mutatja be.

Tavalyi adatok szerint nagyjából 1,7 millió oltalom alatt álló európai uniós védjegy, valamint közösségi formatervezési minta szerepel az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala nyilvántartásában, illetve ezen felül több mint kétszázezer nemzetközi védjegy- és mintaoltalmi bejelentés hatálya terjed ki az Európai Unióra. Mivel ezek a jogok jelenleg az Egyesült Királyságban is érvényesek, ezért a jogosultaknak létfontosságú, hogy e jogoknak az egyesült királyságbeli helyzetét megfelelően kezeljék.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat