2022. június 25. Vilmos
Hátrányba került az MVSC
D. L.
|
2014. december 11. 11:34
|
frissítve: 2014. december 12. 14:57
Lejátszotta a női röplabda Magyar kupában a negyed döntő első mérkőzését az Albrecht Miskolci VSC MVSI együttese. A vasutasok szerdán este, a fővárosban léptek pályára, ellenfelük a Vasas Óbuda gárdája volt.

A miskolciaknak néhány évvel korábban szép élmény jutott a kupaküzdelemben, ugyanis a borsodi megyeszékhely rendezhette meg a négyes döntőt, ráadásul a mezőnynek tagja volt a zöld-fehér alakulat is. Az oda-visszavágós rendszerű Magyar Kupa negyed döntőjében azonban most Fortuna nem volt kegyes Toma Sándor edző csapatával, ugyanis bombaerős alakulattal kellett felvennie a harcot.

A fővárosiak jóval erősebb játékerőt képviselnek, így velük szemben nem lehetett más célt kitűzni, hogy a csapat egy jó meccset játsszon és kellően felkészüljön a Nyíregyháza elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésre. Nehezítette a helyzetet, hogy az együttes mindössze tíz játékossal kelt útra, ugyanis Szajkó Tímea és Nagy Zsanett munkahelyi elfoglaltság miatt nem tarthatott társaival, Toma edző pedig az egészen fiatalokat is itthon hagyta.

Nos, a jó meccs elmaradt, ugyanis az angyalföldiek nem ismertek pardont és három játszmában leiskolázták a vasutasokat. Az első szettben a miskolciak egy ideig még tartották a lépést ellenfelükkel, de amikor a Vasas játékosai bekeményítettek, akkor már nem volt esély.

mvsc_bekescsaba_141109_ja_11.jpg

A második játszma valóságos rémálommal ért fel. Az MVSC játékosai jószerével csak keresgélték a labdát, és miután rendkívül rosszul fogadták a nyitásokat, használható feladásokig sem nagyon jutottak el. Ebben az időszakban csak egy csapat volt a pályán, az történt, amit az angyalföldiek akartak.

A harmadikra elszállt a félelem és a kishitűség a vendégekből, akiknek ekkor akadt néhány szép felvillanásuk is. Toma edző ezen a találkozón a liberó posztján szerepeltette Kundrák Esztert, akit az ifjúsági válogatott szakvezetése is erre szemelt ki. Összességében a Vasas teljesen megérdemelten győzött, és a visszavágó pusztán formalitás, hiszen az angyalföldieknek Miskolcon elegendő egyetlen játszmát megnyerniük a legjobb négy közé kerüléshez. A visszavágóra egyébként Miskolcon kerül sor, a találkozót december 17-én, szerdán, délután 17 órától rendezik meg a Csokonai utcai csarnokban.

Eredmény: Vasas-Óbuda – Albrecht Miskolci VSC MVSI 3-0 (17, 7, 20). Budapest, Magyar kupa, negyed döntő, első mérkőzés. 100 néző. Vezette: Horváth M., Stefik. MVSC: Csarkó, Kiss E., Szabó B., Kovács E., Bertók, Sitkey. Csere: Kundrák (liberó), Kocsis. Edző: Toma Sándor.

Toma Sándor: - Ez nem a mi napunk volt. Kevesen érkeztünk, a Vasas nagyszerű napot fogott ki, esélyünk sem nagyon adódott, hogy meglepetést szerezzünk. Készülünk a vasárnapi, Nyíregyháza elleni bajnoki mérkőzésre.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat