2018. július 22. Magdolna
Miskolc
15°C / 26°C
Hihetetlen: csak barackot ehet a kisfiú
nlcafe.hu
|
2017. december 11. 12:16
|
frissítve: 2017. december 12. 15:43
Egy rendkívül különleges és súlyos ételallergiában szenved egy kétéves kanadai kisfiú: csak barackot ehet.

A kanadai Micah Gabriel Masson Lopez 6 hónapos volt, amikor súlyos ételallergiát, úgynevezett ételfehérje által kiváltott enterokolitisz szindrómát (FPIES) diagnosztizáltak nála. Betegsége miatt a kisfiú csupán barackot ehet biztonságosan.

oszibarack3.jpg

A 2 éves kisfiú az FPIES mellett DiGeorge-szindrómában és egy ritka genetikai rendellenességben is szenved. Ritkán telik el úgy nap, hogy ne élne át fájdalmat.

Szülei orvostól orvosig hurcolják gyermeküket, hátha akad olyan szakember, aki enyhíteni tudja a szenvedéseit. Gyógyszerei komoly összeget emésztenek fel havonta, de szezonon kívül a barackot sem könnyű beszerezni Quebecben.

Amellett, hogy csak barackot ehet a kisfiú, nem fogyaszthat sem fagyasztott, sem aszalt, sem pedig konzervbarackot a rá potenciálisan veszélyes hozzáadott anyagok miatt. Kizárólag az organikus gazdálkodásból származó barack jöhet szóba.

A család költségei fedezésére a GoFundMe oldalon indított adománygyűjtést.

micah-peaches-750x500-660x440.jpg

Forrás: GoFundMe

Bár az FPIES-re nincs gyógymód, mégis van remény Micah számára: a legtöbb érintett gyerek kinövi négyéves korára. Igaz, ők általában 2-3 élelmiszerre allergiásak, míg Micah 27-re, emellett más gyomor-bélrendszeri problémái is vannak.

A család folyamatosna próbálkozik, hogy a barackon kívül más ételeket is találjanak, melyeket a kisfiú szervezete elbír. A nyúlhúsból készült leves ígéretesnek tűnik, ám ebből is egyelőre csak fél teáskanálnyit tud elfogyasztani Micah, ami messze nem elegendő.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat