2018. július 22. Magdolna
Miskolc
15°C / 26°C
A Honvédelemért Kitüntető címet vehette át Miskolc polgármestere
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2017. október 20. 12:26
|
frissítve: 2017. október 22. 22:22
A magyar honvédelem népszerűsítése, a honvédelem ügyének támogatása érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként, a Honvédelemért Kitüntető cím első fokozatát vehette át Kriza Ákos, Miskolc polgármestere pénteken Budapesten.

honvedelmi_kitunteto_cim_171020_ja.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Az ünnepséget a Stefánia Palotában tartották. Az eseményen több kitüntetést és elismerést is átadtak, Simicskó István honvédelmi miniszter vezetésével.

Miskolc polgármestere, Kriza Ákos a magyar honvédelem népszerűsítése, a honvédelem ügyének támogatása érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként kapta meg a Honvédelemért Kitüntető cím első fokozatát. A városvezető a díj kapcsán úgy fogalmazott facebook-oldalán: „Egy államnak határai nélkül területe sincs, éppen ezért közös feladatunk védelmezni azokat, amelyek gyermekeink biztonságát és a magyar nemzeti keresztény értékek megőrzését is szolgálják. Megtisztelő számomra hogy a Honvédelemért Kitüntető címet vehettem át Simicskó István honvédelmi minisztertől.”

honvedelmi_kitunteto_cim_krizaakos_171020_ja.jpg

A Honvédelemért Kitüntető cím a honvédelmi miniszter, illetve a Honvéd Vezérkar Főnöke által adományozható kitüntetés. Babérkoszorúval ékesített és első, második és harmadik fokozatban adományozható huzamosabb időn át végzett kiemelkedő szakmai érdemeinek, honvédséget támogató tevékenységének elismeréseként. Kormánytisztviselők mellett közalkalmazottak és munkavállalók kaphatják.

honvedelmi_kitunteto_cim_krizaakos_simicsko_171020_ja1.jpg

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat