2020. augusztus 07. Ibolya
"Hová menjünk, milyen tájra? Hegyre talán, vagy pusztára?..."
Muntyán Bernadett
|
2017. július 12. 17:28
|
frissítve: 2017. július 14. 10:43
Immáron egy hónapja kitört a nyári szünet, és minden valamirevaló miskolci diák bedobta a sarokba az iskolatáskáját és vadul tervezgeti a nyári estéket a haverokkal. Ilyenkor zsizseg a város, pezseg a centrum, és minden fiatalt megtalálhatunk a főutca valamelyik teraszán ücsörögni egy flair széken, sötétedés után a pajtijaival. Muntyán Bernadett jegyzete.

Megnyugtató látni, hogy az időtöltés ezen formáját már igen jól űzi a fiatalabb generáció is, és hogy felfedezték Miskolc romkocsmáit, és szórakozóhelyeit, no de mi a helyzet a napközbeni időtöltéssel? Hova menjünk, mit csináljunk nyáron fényes nappal?

hoseg_miskolc_belvaros_170601_ja_18.jpg

Első körben kanyarodjunk be a főutca legkreatívabb fagylaltozójába, a Yummyba. Ez nem is egy fagylaltozó, sokkal inkább egy kreatív játszóház korhatár nélkül. Új értelmet nyert a „kérek egy gombóc vanília fagyit” kijelentés. Itt nem csupán különböző ízesítésű gombócok közül választhatsz – főleg mivel gépfagyiról van szó – hanem kiélheted a fagyizás iránti legnagyobb pereverziódat is. Gumicukor, pillecukor, csokoládé, karamell, kandírozott gyümölcsök, zizi, müsli és még sorolhatnám, hogy mennyi élvezeti cikk közül választhatsz, ha szeretnéd minden földi jóval megpakolni a fagyikelyhedet. És akkor még az önteteket nem is említettem! Szóval, ha bekukkantasz a Yummyba, garantált a plusz 5 kg, de néha néha ér csalni a diétában lányok.

yummi_150717_fkcs_2.jpg

Most pedig akkor dolgozzuk le ezt a cukorbombát! Üljünk fel a 20-as buszra a centrumnál – oké ettől még nem fogunk fogyni – na de majd Tapolcán a bobozás megteszi hatását. Amint bebattyogtunk a buszmegállótól a bobpályáig, elkezdhetünk gondolkodni, hogy ki üljön hátul, vagyis hogy ki kezelje a fék kérdését a masinán. Én minden hölgynek ajánlom, hogy ha ez egy randi, akkor természetesen engedjük át a srácoknak az irányítást, főleg mivel nem biztos, hogy annyira élveznék a fiúk, ha összekuporodva kellene lecsúszniuk a magasból az első „ülésen”. Abban az esetben viszont, ha ez nem randi csupán baráti bobozgatás, azt javaslom sose engedjétek ki a kezetek közül az irányítást. Én nem egyszer jártam már úgy, hogy ezen a pár száz méter magasságból leszáguldó bobon konkrétan halálfélelmem volt, mert a drága cimborám a féket, mint olyat nem igazán használta. Jó tanács: ne vigyetek magatokkal táskát, napszemüveget a fejtetőn, és a papucs sem túl jó választás ezen a sporteszközön.

bob.jpg

No ha ezzel is megvolnánk természetesen ér romantikázni a miskolctapolcai kis tavacskánál; körbesétálni, kézenfogva, hattyúkat nézegetve, majd betérni egy jó lángosra a büfésorra. Amennyiben még mindig szeretnétek Tapolca hűs árnyékában ejtőzni, úgy azt javaslom az egész napos mókázás után kanyarodjatok be a Barlangfürdőbe egy kis éjszakai pancsolásra. Ez a hely ugyanis nem csak egy szimpla strand, hanem az egyik legnagyobb nyári élményed is egyben. Ez nem csak medencék halmaza, hanem különböző tematikájú termek kiépített úthálózata. Figyelem: könnyű eltévedni! Legalábbis számomra. A barlang, mint olyan, nem egy könnyen kiismerhető helyiség, úgyhogy próbáljatok meg nem leszakadni a többiektől éjszakai fürdőzés közben. Ha szerencsétek van, akkor egy olyan nyári estét fogtok majd ki, amikor valami különleges zenés desszerttel is készül a Barlangfürdő számotokra és akkor még élvezhetőbbé válik majd ez az esti móka.

barlangfurdo_120429_ja_10.jpg

Ha már kellőképpen kiáztatok, és eltévedtetek legalább háromszor a barlangban, akkor azt hiszem ideje hazamenni, vagy legalábbis vissza a városba, ahol megannyi pub és romkocsma közül válogathattok…de erről majd legközelebb.

"...Akár erdő akár folyó, Gyönyörű a vakáció!"

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat