2018. július 22. Magdolna
Miskolc
15°C / 26°C
Idegenben kezdi a szezont az Aluinvent DVTK
T. M.
|
2017. szeptember 28. 16:48
|
frissítve: 2017. szeptember 29. 14:47
Pénteken elrajtol a magyar élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság (NB I. A-csoport) az Aluinvent DVTK számára, hétfőn pedig már hazai pályán bizonyíthat Stefan Svitek vezetőedző csapata.

dvtk_kosar_sajtotaj_170928ml_3.jpg

Fotók: Mocsári László

Az előző idény után teljesen újjáalakult kosárcsapatnak nem volt könnyű nyara, hiszen a komplett játékosállomány nem mindig állt Stefan Svitek rendelkezésére. A lányok nem egyszerre kezdték meg a felkészülést a csapattal, folyamatosan érkeztek, és ott voltak a sérülések, betegségek is. Ezek ellenére a vezetőedző bízik a jó rajtban.

– Két győzelemmel lennék elégedett, de persze mindenki ennek érdekében lép pályára – fogalmazott a csütörtöki sajtótájékoztatón a szlovákiai szakember. – Szeretnénk jól kezdeni a bajnokságot, még akkor is, ha a sérülések, a betegségek mindig visszatartottak minket a felkészülésünkben. Nem tudtunk mindig úgy pályára lépni, ahogy én azt elterveztem, éppen ezért védekezésben még maradtak hiányosságaink.

A piros-fehér mezesek idegenben, a Vasas otthonában kezdik az idényt, pénteken 17 órakor a pasaréti sportcsarnokban dobják először magasba a játékszert. A csapatra 20 mérkőzés vár az alapszakaszban, ami nem sok, éppen ezért Svitek szerint minden összecsapásra maximálisan kell koncentrálniuk.

dvtk_kosar_sajtotaj_170928ml_2.jpg

– A cél, hogy a lehető legtöbb sikert arassuk – tért a lényegre, majd megemlítette a DVTK-szurkolókat is. – Szeretném, ha az ellenfelek nem szívesen jönnének Miskolcra, érezzék csak azt, hogy a drukkereink ott vannak mögöttünk, mint hatodik játékos.

A sok új kosárlabdázó miatt adódott a kérdés: vajon mennyire sikerült összekovácsolódniuk a lányoknak? Erre Szabó Fanni adta meg a választ, aki négy évet húzott le az Egyesült Államokban, ahol az egyetemi liga (NCAA) legjobb játékosai között tartották számon.

– Teljesen új a csapat, talán emiatt is, de nincs széthúzás az öltözőben, egységesek vagyunk – fogalmazott a minap.hu érdeklődésére az 1994-es születésű sportoló. – Jól megy együtt a játék, egyre inkább megtaláljuk a közös hangot. Bízom a jó rajtban, szerintem jó felkészülési mérkőzéseket játszottunk. Volt olyan meccsünk, hogy csak heten tudtunk kiállni a sérülések miatt, de ez sem okozott problémát, ami jól mutatja a csapatunk erejét.

Svitek-edző mindenkit megnyugtatott, nincs sérülje a csapatnak, így a lehető legerősebb összeállításban küldheti pályára lányait. Az Aluinvent DVTK hétfőn a Generali Arénában fogadja a Sopron együttesét.

dvtk_kosar_sajtotaj_170928ml_1.jpg

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat