2018. július 22. Magdolna
Miskolc
15°C / 26°C
Idén is a fináléban a Miskolc Steelers U19-es csapata
Miskolc Steelers
|
2017. november 05. 17:18
|
frissítve: 2017. november 07. 13:08
Ez az idény is döntővel zárul, ahogy a felnőttcsapat számára, úgy az ifiknek is megadatik, hogy a záró mérkőzésig harcban legyenek a bajnoki címért.

Ezzel két esztendő alatt a Miskolc Steelers különféle szinteken és fórumokon összesen hat döntőben szerepel - mindenhol, ahol elindult 2016 januárjától kezdve, döntőig jutott! (Háromszor már nyert is...)

A tavalyi juniorbajnokságban szintén jól vette az akadályokat az U19 - akkor még Szabó Martin QB vezetésével -, és csak a Budapest Wolves elleni derbin kellett fejet hajtania.

Most már Jónás Máté irányító a 19 éven aluliak gárdájának vezére (érdekesség, hogy Martinnal egyetemben a felnőtt keret tagja, mindketten CB-k és válogatottak), és ahogy a 2017 őszi alapszakasz több meccsén is, úgy a vasárnapi elődöntőben is oroszlánrészt vállalt a sikerből.

Ez a Budapest Cowbells ifi elleni találkozó szorosra sikeredett, csak az utolsó negyed utolsó perceiben sikerült végérvényesen a maga javára fordítani az állást a mini-Acélcsapatnak.

Jónás Máté futott TD-vel és passzolt TD-vel vétette észre magát, de volt irányítófutással abszolvált 2-pontos kísérlete is. Rajta kívül mind támadó-, mind védőoldalon többen is kitűntek egyéni teljesítményükkel, de az újabb siker ezúttal is, természetesen, az egész csapat érdeme.

A miskolciak ezen az őszön eddig rendre 15 pont alatt tudták tartani minden ellenfelüket - most a „Kolomposoknak” sikerült kettővel e fölé menniük...

Folytatás egy hét múlva, november 12-én, vasárnap délután - az ellenfél az ugyancsak ma elődöntőt nyerő Budapest Wolves, amely a Nyíregyháza Tigersszel szemben (40-0) jutott tovább.

U19-es magyar bajnokság, rájátszás, elődöntő, eredmény:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 22-17 (0-7, 8-7, 0-3, 14-0)
Miskolci pontszerzők: Bodnár Benedek TD (elkapott, Jónás Máté passzából), Jónás Máté 2 TD (irányítófutás) és 2 pontos extra-kísérlet, valamint interception.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat