2020. július 14. Örs, Stella
„Itt kapható a Becherovka Miskolci Farsang legfinomabb terméke!” – Kihirdették a Farsangi Étkek és Italok győzteseit
Muntyán Bernadett
|
2019. február 23. 17:02
|
frissítve: 2019. február 25. 12:05
A Becherovka Miskolci Farsang első napján a csontig hatoló szél ellenére is rengetegen látogattak ki a belvárosba, sőt a késő esti órákban a koncerteken és egyéb programokon is nagyon sokan mulattak. Pénteken már megszülettek a Farsangi étkek, illetve Farsangi meleg italok (forralt bor és meleg ital) versenyének eredményei is.

Az árusok három kategóriában mérethették meg magukat, a zsűri tagjai szakmai szempontok alapján pontoztak. Az első három helyezett mind a három meghirdetett kategóriában oklevelet, illetve nyereményt vehetett át a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Miskolc város felajánlásával. Többek között egy molinót, mely az installációs helyük oldalán jelzi, hogy megnyerték az adott versenyt, ezzel hirdetve termékük kiváló minőségét: „Itt kapható a Becherovka Miskolci Farsang legfinomabb terméke!”

fullsizerender.jpg

A Farsangi étkek versenyének győztese a Végállomás Bistorant „kompozíciója” lett. – Házi naan kenyeret készítettünk, amibe egy konfitált malaccsászár készült, amit a helyszínen még ropogósra pirítottunk. Ebbe kerültek még sütőtök-kockák, lilakáposzta, újhagyma, póréhagyma, amit tejfölös és mustáros dresszinggel locsoltak meg – részletezte a győztes étket Sinka Dániel, a Végállomás felszolgálója.

fullsizerender_1.jpg

Sipos Dóra, a gasztronómiai verseny szervezője nagyon sikeresnek tartja az idei megmérettetést, mert sokkal több nevező volt, mint tavaly. Az árusoknak lehetőségük volt farsangi ételt készíteni, ami elég szabad kategóriának minősül, hiszen a zsűri teljes mértékben a séfek fantáziájára bízta, hogy milyen ételkompozíciót állítanak össze. A forró italok kategóriájában is nagyon izgalmas puncsokat, forralt borokat, forró italokat kóstolhattunk.

gasztro_farsang_190222_2.jpg

Járcsics Emil, a Farsangi ételek kategóriájának zsűrielnöke, Venesz díjas mesterszakács érdeklődésünkre elmondta, a farsangi ételek általában sertéshúsból készülnek. – Nagyon finom ételekkel neveztek a séfek, a két leves is nagyon jó volt, de az első kettő farsangibb étel lett – fogalmazott, hozzátéve: nagyon kreatívak voltak a séfek idén, de igazából majd a közönség fogja vasárnap estig eldönteni, hogy melyik lett a legjobb étel.

gasztro_farsang_1902222.jpg

A Farsangi meleg italok versenye forralt bor kategóriájának első helyezettje az Epermester pincészet – Forralt Eperbora lett, a Farsangi meleg italok versenye meleg ital kategóriájának legjobbja pedig a Fesztiválgyár Vörös puncsa

A díjakat Szegediné Tóth Anett kabinetvezető, a Nemzeti Agrárgazdasági kamara részéről, illetve Sömjéni Éva Miskolc önkormányzatának képviseletében adta át.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat