2020. augusztus 03. Hermina
Jegesmedvék - UTE 9:1
Jegesmedvék – azt kapta az Újpest, amit érdemelt
miskolcijegesmedve.hu
|
2014. szeptember 27. 08:13
|
frissítve: 2014. szeptember 29. 08:18
Kilencet számoltak a Macik az újpesti jégkorongozókra. A Miskolci Jegesmedvék végig vezetve 9:1-re nyertek az UTE ellen péntek este.

A mérkőzést nagy lendülettel kezdték a Jegesmedvék, látszott, hogy gyorsan el akarják dönteni a három pont sorsát. Ezt a nyomást a 7. percig bírta az Újpest, ekkor Cohen egy lecsorgó korongot vágott a kapuba (1-0). Nem telt el két perc, újabb gólnak örülhettek a hazai szurkolók: emberelőnyben Cohen közelről mattolta Ágostont (2-0). A 10. percben a kiugró Láda Balázs kapott remek passzt Gőztől, és magabiztosan lőtt a felső sarokba (3-0).

A második harmadban villámrajtot vettek a Macik: 35 másodperc elteltével Metcalfe forintos korongját Cohen kapásból küldte a hálóba (4-0). A 4. percben – emberelőnyben – Sagert bombája kevéssel mellé ment, de a palánkról a kapu elé visszapattantó korongot Metcalfe már a kapuba küldte (5-0). A harmad további részében eléggé egyoldalú játék folyt a jégen, a Macik támadtak, de újabb gólt már nem tudtak elérni, az Újpest pedig ritkán jutott el Duschek kapujáig.

A harmadik harmadban már teljesen felborult a pálya, szinte teljesen az Újpest térfelén töltötték az időt a csapatok. A következő hazai gólra mégis a 10. percig kellett várni: emberelőnyben Metcalfe jól vette észre a kapuvasnál ólálkodó Cohen, aki a remek passzt azonnal gólra váltotta (6-0). A 11. percben kettős előnybe kerültek a Macik. Ezt nem, de a szimpla fórt már sikerült kihasználni: Szilágyi maradt egyedül a kapu előtt, és a hozzá passzolt korongot kapásból vágta a hálóba (7-0). Két perccel a vége előtt Dansereau kapott remek kiszolgálást, és közelről nem hibázott (8-0). Az Újpest 15 másodperccel később megszerezte a becsületgólt: egy lecsorgó korongot Coleman pöckölt a hálóba (8-1). Az utolsó szó azért a Miskolcé volt. A középkezdés után 10 másodperccel Popovics állította be a végeredményt (9-1).

Miskolci Jegesmedvék – Újpesti TE

9-1 (3-0, 2-0, 4-1)

Miskolci jégcsarnok 900 néző

V: Druga, Bachurik, Bedő, Berger

Gól: Cohen(4), Láda B., Metcalfe. Szilágyi, Dansereau, Popovics ill., Coleman

Kiállítás: 12 perc illetve 18 perc (+10 perc Elomo)

Miskolci Jegesmedvék: Duschek – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen, Becze, Tóth, Dansereau, Láda P., Vojtkó, Budai, Miskolczi, Dósa, Fliszár, Bálizs(k). Edző: Majoross Gergely.

Újpesti TE: Ágoston – Feil, Bereczki, Reiter, Mihalik, Egyed, Zalavári, Tapio, Ványi, Dömötör, Hegyi, Coleman, Elomo, Durak, Virág, Pichler, Garbacz, Turbucz, Gágyor, Sommer, Pleszkán(k). Edző: Szilassy Zoltán.

Majoross Gergely: - Hamar meggyőző fölényt értünk el, és ezután már nyomás nélkül játszhattunk. Úgy tűnik, együtt van a csapat, mindenki végzi a munkáját, és ez látszik is az eredményen. Nagyon örülök az újabb győzelemnek.

Szilassy Zoltán: - A védekezésünk tragikus volt, és ez rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre. Ma először éreztem azt, hogy néhány játékos hozzáállásával nem voltam elégedett. Sokáig nem rágódhatunk a történteken, mert vasárnap már a Fradival játszunk.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat