2018. december 18. Auguszta
„Jó a Jókain!” – közösségi beszélgetés a Jókai lakótelepen élőkkel
minap.hu
|
2018. május 15. 16:01
|
frissítve: 2018. május 17. 14:45
Közösségi beszélgetésre hívták kedden a Jókai lakótelepen élőket. A Jókai Általános iskola aulájában megtartott gyűlés már a harmadik ilyen rendezvény volt a „Helyi identitás és kohézió erősítése” elnevezésű pályázat keretén belül.

jo_a_jokain_20180515_bl_005_web.jpg

Fotók: Beregi László
jo_a_jokain_20180515_bl_002_web.jpg

A közösségépítő programok célja, hogy a Jókai lakótelepen élőkkel közösen tudjanak kialakítani egy szakmai programot, vagyis olyan események megvalósítását, amelyeket maguk a lakosok találnak ki és amelyekbe maguk is szívesen bekapcsolódnak.

– Ehhez részt kell venniük a tervezésben is, ezért szervezzük meg immár harmadszor a közösségi beszélgetést – mondta el Varga Gabriella, a „Helyi identitás és kohézió erősítése” nevű pályázat szakmai vezetője. A pályázatot a Háromkő Egyesület és Miskolc városa hirdette meg.

A keddi beszélgetés témája a városrész jelenlegi kulturális, közösségi és közlekedési helyzete volt, az ott élők szempontjából. Jernei Péter, a Háromkő Egyesület elnöke, és Varga Gabriella kiemelték, szeretnék, hogy a helyiek lehetőséget kapjanak a városrész közösségi életének alakítására, közös ügyeik intézésére.

jo_a_jokain_20180515_bl_008_web.jpg

– Reméljük, hogy a beszélgetések egy jó kiindulási pontot képeznek a helyi közösség megteremtéséhez, megerősítéséhez. Mindezt egy három éven át tartó programsorozat kíséri majd – mondta el a szakmai vezető, akitől azt is megtudtuk, hogy a lakók szívesen visszahoznák az egykor igen népszerű Jókai Juniálist.

A Jókai lakótelep lakosai különböző kincskereső játékokon is szívesen részt vennének. Ezek elősegítenék, hogy még jobban megismerjék a lakóhelyüket és annak környezetét. A kézműves vagy játékos foglalkozások sem állnának tőlük távol.

jo_a_jokain_20180515_bl_001_web.jpg

A keddi volt a harmadik, egyben utolsó ilyen közösségi beszélgetés, ezt követően az egyesület tagjai személyes interjúk és kérdőívek segítségével mérik majd fel az lakók igényeit a fejlesztésekre, újításokra.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat