2020. augusztus 07. Ibolya
Jónak lenni jó – Jótékonysági est Böjte Csaba atyával a MüHában (Képgaléria)
minap.hu
|
2018. december 10. 11:58
|
frissítve: 2018. december 13. 16:43
Lélekhangoló adventi jótékonysági estet rendeztek szombaton a Művészetek Házában. A jegybevételből összegyűlt összeget a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlották fel.

bojte_csaba_20181208_vcs_13.jpg

"Nem azért kell jónak lenni, mert megérdemli a világ, vagy mert az emberek rászolgáltak a velük vállaló szolidaritásra, hanem azért, mert jó dolog jónak lenni és szolidaritást vállalni másokkal, jó dolog egy kenyeret ketté törni és szeretettel megosztani azokkal, akiknek nincs. Kisebb testvéri szeretettel” - a rendezvény Böjte Csaba atya gondolataival vette kezdetét.

bojte_csaba_20181208_vcs_02.jpg

Már hagyománnyá vált Miskolcon "lelket hangolni" advent idején, Böjte Casba testvérrel és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány székelyhídi Gyermek Jézus otthonában nevelkedő gyermekeivel. December második szombat estéjén Miskolcon, várakozás idején lélekből jövő összefogásként születik meg minden évben, immár tízedik alkalommal a Jónak lenni jó jótékonysági gálaest, ahol a miskolciak a jegyek megvásárlásával közvetlenül támogathatják a gyermekeket.

Elmélkedésében Böjte Csaba a minket körülvevő bőségről beszélt, hangsúlyozva a gyönyörködés, örvendezés fontosságát.
- A Jóisten megterítette ezt a mi közös nagy asztalunkat. Milyen jó, hogy ennyiféle finomság van! Tudok-e én gyönyörködni Isten túlcsorduló szeretetében? Nagyon fontos lenne, hogy a világunkban megtalálható bőséget látva az ember tudjon örvendeni, hálát adni, szívünk teljen el örömmel. Lássuk szépnek a mi drága szülőföldünket! Nagyon fontos, hogy tudjunk megállni, tudjunk gyönyörködni az elért eredményeinkben, munkánkban. De egymást is kellene, hogy szeressük, egymásban is kellene, hogy gyönyörködjünk – hangsúlyozta az atya. 

bojte_csaba_20181208_vcs_04.jpg

A gálán karácsonyváró előadást adott a kárpátaljai Napsugár Hagyományőrző Gyermekcsoport és a Kokas banda, közreműködött a Reményi Ede Kamarazenekar.

bojte_csaba_20181208_vcs_10.jpg

A jegybevételből összegyűlt egy millió forintot az est végén Rápóti-Fekete Mónika, a Jónak lenni jó főszervezője, a Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület elnöke adta át Böjte Csabának.

bojte_csaba_20181208_vcs_07.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat