2018. december 17. Lázár, Olimpia
Jótékonysági koncerttel ünnepel Miskolcon a Lions Klub
minap.hu
|
2018. május 16. 15:31
|
frissítve: 2018. május 18. 13:40
Városunkban tartja éves konvencióját a Lions Klubok Magyarországi Szövetsége jövő hét végén. Előtte azonban jótékonysági koncerten gyűjtenek majd állandó támogatottjaiknak. A programokról sajtótájékoztatón számoltak be szerdán a Tudomány és Technika Házában, ahol új szűrőberendezésüket is bemutatták.

lions_20180516_vcs_06.jpg

Fotó: Végh Csaba

Mint ismert, a Lions kiemelten kezeli a vakok és gyengénlátók támogatását. A sajtótájékoztató előtt a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola elsősei érkeztek a Tudomány és Technika Házába, ahol a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének aktivistái egy olyan új szűrőberendezésével vizsgálták meg a kicsik szemét, amely érintés- és fájdalommentesen használható. A május 22-én megrendezendő jótékonysági koncerttel az a céljuk, hogy állandó támogatottjaik számára gyűjtsenek. Ezek közé tartozik a Tüskevár Óvoda, a GYEK valamint a Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei szervezete is.

lions_20180516_vcs_14.jpg

A részletekről Hajdú László, az Első Miskolci Lions Klub soros elnöke számolt be. Mint mondta, a koncert kedden este 7 órakor kezdődik a Tudomány és Technika Házában. A  Miskolc Klezmer Band hat kiváló zenésze másfél órán át játszik majd ismert és népszerű muzsikát.

lions_20180516_vcs_01.jpg

A sajtótájékoztatón Bánrévi Helga soros elnök arról szólt, hogy a Lady Lions Klub Miskolc támogató partnerként vesz részt a koncertszervezésben. Szurasenkó Dániel, az együttes vezetője úgy nyilatkozott, a műsorban lesznek shalom énekek, esküvői nóták, áldások valamint a Hegedűs a háztetőn ismert zenéje is hallható lesz majd.

Koleszár Péter, a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének kormányzója,arról számolt be, hogy tapasztalatuk szerint szükség van a támogatásukra. – Szűrőbuszunk főleg hátrányos helyzetű településekre jutott el. Öt év alatt tízezer szemvizsgálatot végeztek, és hatvan százaléknál találtak problémát a szemorvosok. Ez nagyon magas szám – hangsúlyozta a kormányzó, aki arról is szólt, hogy évzáró konvenciójukat Miskolcon tartják jövő hét végén. – Ebből az alkalomból az ország negyven településéről, minden megyéből érkeznek delegációk - több mint kétszáz ember - akik két napot töltenek el Miskolc városában. Díjakat adunk át, és megválasztjuk a következő kormányzót - emelte ki.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat