2022. július 06. Csaba
Kassán újra megtekinthető a Márai Sándor Emlékszoba
minap.hu
|
2018. május 27. 11:48
|
frissítve: 2018. május 29. 05:59
A két helyiségben ezúttal egy fényképkiállítás látható, amely bemutatja Márai Sándoron kívül felesége, Matzner Ilona, Lola és az író öccse, Radványi Géza filmrendező családtörténetét, kassai éveit és életútjukat is.

Április 11-én, Márai Sándor születésének 118. évfordulója alkalmából a Csemadok Kassai Városi Választmánya a kassai Nemzetségi Klubbal és a Márai Sándor Emlékszobával karöltve új kiállítást hozott létre a Mészáros utca 35-ös számú épületben.

marai_haz_kassa_1.jpg

1998 óta ez már a 4. kiállítás, amely az írót és életművét mutatja be az idelátogatóknak. A két helyiségben ezúttal egy fényképkiállítás látható, amely bemutatja Márai Sándoron kívül felesége, Matzner Ilona, Lola és az író öccse, Radványi Géza filmrendező családtörténetét, kassai éveit és életútjukat is.

Az író budapesti rokonai, a Jáky család elhozta a kiállításba Márai Sándor földgömbjét, amit mindenhová vitt magával, amerre élt. Szimbolikus erejű ez az eredeti tárgy, hiszen hosszú bolyongás után visszakerült az író szülővárosába, Kassára.

marai_haz_kassa_3.jpg

A Márai Sándor szüleinek egykori házában helyet kapó kiállítást egyaránt ajánlják egyéni látogatóknak, kisebb és nagyobb csoportoknak, osztálykirándulások és városnéző túrák programpontjaként.

Nyitvatartás:

Szerda, Péntek, Szombat: 11.00 - 15.00

Előzetes bejelentkezés alapján más időpontban is biztosítjuk a belépést.

A megtekintés időtartama: 30-40 perc.

marai_haz_kassa_2.jpg

Elérhetőség:

Telefon: +421 908 990 938
E-mail: info@maraisandor.eu,
Web: maraisandor.eu,
Fb: www.facebook.com/MaraiSandorKassa.
Kassa, Mészáros utca (Mäsiarska ulica) 35.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat