2020. augusztus 03. Hermina
Katolikus esperes: ha az ünnep túlságosan az ajándékokról szól, elvész a lényeg
hirado.hu
|
2018. december 26. 16:10
|
frissítve: 2018. december 27. 10:36
Monostori László plébániai kormányzó az M1 szerda reggeli műsorában beszélt arról, hogyha a karácsony túlságosan az ajándékokról szól, elvész a lényeg.

Hozzátette: a lényeg, hogy legyünk ajándékok egymás számára. Isten is megajándékozta a világot azzal, hogy eljött a földre. Fontos, hogy ne az határozza meg gondolatunkat, mi az, ami nekünk jó lesz – írja a hirado.hu. Ne az önzőség, hanem az önzetlenség legyen az életünk – fogalmazott.

A karácsonyi ünnepkör kapcsán a plébániai kormányzó elmondta, a karácsony ünneplése a 4. század első felében alakult ki. Szólt arról, hogy igazából azt sem tudni pontosan, melyik évben vagy az év melyik időszakában született Jézus. Azért a téli napfordulóhoz kötötték az ünnepet, mert úgy tartották, Jézus a világosságunk, általa jött el a fény – fűzte hozzá.

Monostori László jelezte, hogy a karácsonyi ünnep tartalma nem változott a kezdetek óta, de a körítése igen. Később alakult ki például az adventi időszak, valamint az aprószentek ünnepe (december 28.) is, amikor azokra a betlehemi kisdedekre emlékezünk, akiket Heródes parancsára megölettek – mondta.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat