2019. június 18. Arnold, Levente
Két fiatal, miskolci tehetség mutatkozott be az Advent Miskolc színpadán
Muntyán Bernadett
|
2018. december 11. 21:10
|
frissítve: 2018. december 14. 06:37
Bliszkó Bianka és Bereczki Tünde között rengeteg a hasonlóság: fiatalok, tehetségesek, miskolciak, és mind a ketten az Advent Miskolc színpadán csillogtatták meg tehetségüket szombat délután, a Szent István téren.

Mind a két lány a Diósgyőri Gimnáziumba járt, és az iskola Diákszínpadában játszott és énekelt. Februárban bukkantak fel Cselepák Balázs Hangok varázsa című tehetségkutató versenyén.

advent_20181208_vcs_02.jpg

Fotó: Végh Csaba

minap.hu: Mit csináltok most lányok, hogy telnek a napjaitok?

Bereczk Tünde: Én jelenleg végzős hallgató vagyok a Miskolci Egyetemen, védőnő szakon. Mellette klasszikus éneklést tanulok, és van egy zenekar is, amiben énekelek: egy folkrock stílusú zenekar.

Bliszkó Bianka: Én tizenegyedikes tanuló vagyok a Diósgyőri Gimnáziumban. Érdekelne a színészet és az énekesi vonal a későbbiekben, de ha ezek mégsem sikerülnének, akkor a pszichológia felé indulok majd el.

advent_20181208_vcs_01.jpg

minap.hu: Mit jelent számotokra az adventi időszak? Van-e valami szokás a családotokban, amit a tartotok?

B.B.: Ilyenkor szeretek a családommal és a barátaimmal minél több időt tölteni. Amit talán közös szokásnak mondanék, az az állandó, közös étkezés.

B.T.: Mi otthon mindig készítünk adventi koszorút ilyenkor, amin vasárnaponként együtt meggyújtjuk a következő gyertyát, és természetesen nagyokat eszünk mi is.

minap.hu: Még nagyon fiatalok vagytok, 18 és 22 évesek – még előttetek áll az egész élet. Milyen céljaitok, vágyaitok vannak?

B.B.: Nincsenek ilyen konkrét terveim, bár jó lenne egy zenekarban énekelni, vagy bekerülni egy színházba.

B.T.: Elég nagy vágyam nekem is a színház, az mindig is vonzott: a játék, és az éneklés. Jelenleg nagyon szeretnék egy jazz zenekart alapítani, csak ahhoz még meg kell tanulni jazzesen is énekelni, úgyhogy még azt a stílust is el kell sajátítanom. Az biztos, hogy a zene és az éneklés végig fogja kísérni az életemet.

Köszönjük! Boldog karácsonyt!

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat