2020. július 15. Henrik, Roland
Kézműves Kupa 2019 – Szépészeti szakmák versenyeznek a Ferenczi Szakgimnáziumban
minap.hu
|
2019. február 22. 14:11
|
frissítve: 2019. február 26. 13:23
Új helyszín, a MSZC Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium ad otthont az idei Kézműves Kupának. A szépészeti szakmák hagyományos tavaszi versenyét március 3-án, vasárnap rendezik meg.

kezmuveskupa_190222_vcs_1.jpg

Fotók: Végh Csaba

A rendezvény szervezői pénteken ismertették a Kézműves Kupa részleteit. Köszöntőjében Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, a kamara továbbra is kitart az emblematikus ügyek mellett. - Jól ismert a szakképzés kiemelt helyzete, és ez a verseny is a szakképzés erősítését szolgálja. A szépészeti szakmákban felnőtt fiatalok mutatják meg a tudásukat egy verseny keretében, ami különösen izgalmas, mert a szakmai tudás megmérettetésének fontos eszköze a különféle versenyek, így a miskolci Kézműves Kupa is – hangsúlyozta Bihall Tamás.

kezmuveskupa_190222_vcs_8.jpg

Hozzátette, büszkék arra, hogy ez az ország legnagyobb ilyen típusú versenye, és mindaddig, amíg ilyen szakavatott mesterek állnak a kamarában ezen ügy mögött, folytatni fogják a hagyományt. A versenyre idén is több száz nevezést várnak, az ország minden részéből, és külföldről is érkeznek szakmabeliek, a zsűriben pedig a szépészeti iparág legkiválóbb képviselői kapnak helyet. Az új környezet kiválóan alkalmas a verseny színvonalas lebonyolítására – fogalmazott a BOKIK elnöke.  

Az idei rendezvény tizenhetedik alkalommal viseli a Kisgergelyné Tolcsvai Mária, és tizenkettedik alkalommal a Lapis Imre Emlékverseny elnevezést. A verseny ideje alatt szakmai bemutatókat tartanak, melyek a legújabb ismeretek megszerzésének lehetőségét kínálják a fodrász, kozmetikus és műköröm-díszítő szakemberek és a szolgáltatások iránt érdeklődő közönség számára. A rendezvényt a szépészeti szolgáltatásokhoz egész napos kapcsolódó vásár, szakmai tanácsadás is színesíti.

kezmuveskupa_190222_vcs_6.jpg

Madarász Istvántól, a BOKIK Egészségügyi és Szolgáltató Osztályának elnökétől, a rendezvény főszervezőjétől megtudtuk, a nap délutánján köszöntik majd a kitűnő mesterbajnokot, Kökény Ferencet, aki 50 éve készíti fel a férfi fodrász csapatot a szakmai versenyekre. Felsorolni is nehéz, hogy az elmúlt félszáz esztendő alatt hány hazai és nemzetközi siker született Kökény Ferenc kitünő munkájának köszönhetően.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat