2018. november 13. Szilvia
„Kis Balázsok” a miskolci tűzoltólaktanyában (Képgalériával!)
Miskolc Televízió/Kujan István
|
2018. május 27. 16:34
|
frissítve: 2018. május 29. 13:31
Május utolsó vasárnapján ötödik alkalommal nyíltak meg a legkisebb rajongók előtt az ország tűzoltólaktanyái.

nyitott_szertar_tuzolto_laktanya_180527_bl_5.jpg

Fotó: Beregi László

A katasztrófavédelmi gyermeknap alkalmából a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok és katasztrófavédelmi őrsök, a kezdeményezéshez önkéntesen csatlakozó önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok, önkéntes tűzoltó egyesületek és létesítményi tűzoltóságok, valamint a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és vidéki kiállítóhelyei várták a családokat, hogy a gyermekek testközelből is megismerhessék a szolgálatot adó tűzoltók hétköznapjait, bejárhassák a laktanyákat, felülhessenek a járművekre és kipróbálhassák a leglátványosabb tűzoltóeszközöket.

nyitott_szertar_tuzolto_laktanya_180527_bl_2.jpg

Gyermeknap alkalmából a tűzoltók országszerte izgalmas bemutatókkal fogadták a gyermekeket, illetve az általános és középiskolás diákokat.

nyitott_szertar_tuzolto_laktanya_180527_bl_3.jpg

A nyitott szertárkapuk című programot Miskolcon is megtartották. Andráska Attila tűzoltó főhadnagy, megbízott szolgálatparancsnok ismertette, az összes tűzoltótechnika a gyerekek rendelkezésére állt, akik a tűzoltókollégák felügyelete mellett próbálhatták ki a felszereléseket.

– A gyerekek természetesen nagyon nyitottak, mindenre kíváncsiak voltak, de nyilván a legnagyobb érdeklődés az autóinkat, a darut, az emelőkosarat övezte. De a fecskendőt is képesek akár darabokra is szétszedni, annyira kíváncsiak minden részére – tette hozzá mosolyogva Andráska Attila.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat