2018. július 23. Lenke
Miskolc
15°C / 27°C
Kiütéses győzelem: lerohanták a Vasast a DVTK-s lányok
dvtk.eu
|
2017. október 02. 12:23
|
frissítve: 2017. október 02. 21:15
A Női Kosárlabda NB I. A-csoport 1. fordulójában Budapesten lépett pályára az Aluinvent DVTK a Vasas ellen, és a várakozásoknak megfelelően, magabiztos győzelmet aratott.

A Diósgyőr jól kezdte a találkozót, Melnika, Pecková és Bach dupláival azonnal állva hagyta ellenfelét (0-6). Böröndy révén aztán a hazaiak is megszerezték első pontjaikat, de a negyed felénél biztosan vezetett a vendégcsapat (3-10). A játékrész utolsó periódusában felváltva estek a kosarak, és felzárkózott a Vasas (12-16).

A második tízperc elején még szorosabb lett a küzdelem, a hazai gárda egyenlíteni tudott (18-18), de aztán Zele, Melnika és Pecková pontjai után újra hatpontos különbséget mutatott az eredményjelző (18-24). Sőt, lett centerünk és a fiatal Kiss közeli kosarai után már időt kért a Vasas mestere (19-28). De ez sem segített, hiszen lendületben maradt a DVTK, Engelman triplájával és Szabó kettesével az addigi legnagyobb differencia alakult ki a felek között (19-35). Ezt követően Dombai hét pontjával valamelyest közelebb jött a házigazda (26-37), azonban Kiss és Zele újfent eredményes volt, így magabiztos diósgyőri vezetésnél vonultak öltözőbe a csapatok (26-41).

A második félidőt is jól kezdte a DVTK, hiszen Melnika centerezett jól, majd Burkholder vágott be egy hármast, és máris húsz volt közte (26-46). A Vasas is megszerezte első pontjait a negyedben, de közben Zele dobott be egy büntetőt, Burkholder pedig egy duplát (34-49). Štefan Svitek időkérése jótékonyan hatott, hiszen Zele büntetőit, majd Pecková és Melnika találatait követően újra duzzadt a diósgyőri előny (36-58). Engelman szép középtávolija után két büntetőt is értékesített, Böröndy próbálta tartani vele a lépést (39-62). A majd’ kétperces kosárcsöndet Pecková törte meg, míg a negyed Karakasevič duplájával ért véget (42-64).

A záró etapban sem engedtek ki a piros-fehérek, Burkholder valamint Pecková kosaraival növelték előnyüket. Karakasevič találata és Aldazabal egy bedobott büntetője után továbbra is megnyugtató volt a vendégek előnye (44-69). A Vasasban Smailbegovič aktivizálta magát, és szerzett négy pontot, de ez kevésnek bizonyult Szabó Fanni ellen, aki nagyon megrázta magát ebben a periódusban, és zsinórban dobott kilenc pontot (48-78). Szabó ellenállhatatlan volt, újabb triplát ért el, majd Zele is megszerezte a kilencedik pontját (50-83).

Az Aluinvent DVTK következő bajnoki mérkőzését hétfőn játssza a miskolci Generali Arénában, 18:30-tól a Sopron Basket lesz az ellenfél. A további részletes program itt érhető el

Női Kosárlabda NB I. A-csoport 1. forduló

Vasas Akadémia - Aluinvent DVTK 54-89 (12-16, 14-25, 16-23, 12-25)

- Tudtuk, hogy nehéz lesz a szezonkezdet, a hazai csapat keményen harcolt főleg az első negyedben. Mi azonban a saját játékunkat próbáltuk játszani és ezzel sikerült felőrőlni az ellenállásukat, így végül magabiztosan győztünk - értékelt a mérkőzést követően Štefan Svitek, az Aluinvent DVTK vezetőedzője.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat