2020. május 25. Orbán
Kormányhivatali reggeli: "Az üzleti életben fontosak a személyes megbeszélések"
minap.hu
|
2018. október 10. 15:08
|
frissítve: 2018. október 12. 15:22
Nyolc cég, a megye legnagyobb foglalkoztatóinak képviselőit hívták meg reggelire szerdán reggel, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatalba. A rendezvény célja az volt, hogy ilyen módon is erősítsék az együttműködést a vállalatok és a kormányhivatal között.

kormanyhivatal_cegek_181010ml_3.jpg

Fotó: Mocsári László

Az üzleti reggelikhez hasonló rugalmassága és kötetlensége lehet az, ami újdonságot jelent és új perspektívákat nyithat a közös gondolkodásban - hangsúlyozta a rendezvényen Demeter Ervin kormánymegbízott. Mint mondta, hagyományt szeretnének teremteni, hogy az ilyen találkozásokra rendszeres időközönként, évente akár több alkalommal is sor kerüljön.

– Tudjuk, hogy az ügyfelek számára nagyon fontos a Kormányhivatal. illetve a midaz az ügyintézés, ami ide köthető. Számunkra is nagyon fontosak az ügyfelek, hiszen a mi munkánk mércéje az elintézett ügyek száma. Ahhoz, hogy ez sikeres legyen, szükség van közvetlen és jó kapcsolatra – hangoztatta a kormánymegbízott. A tervekről szólva Demeter Ervin egyebek mellett elmondta: van hétszáz olyan ügykör, ami talán egyszerűsíthető vagy akár meg is szüntethető. Ennek a részleteit most dolgozzák ki a szakemberek.

kormanyhivatal_cegek_181010ml_6.jpg

Lórántné Orosz Edit, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának főosztályvezetője arról szólt, hogy ez a rendezvény egyfajta partnerséget erősít a helyi cégek és a Kormányhivatal között. – Napjainkban a gazdaság teljesítménye folyamatosan növekedik, bővül a foglalkoztatás. A legfontosabb célkitűzés, hogy a cégek munkaerő-keresletét az állami foglalkoztatási szervezet - ami a Kormányhivatalban működik - minél jobb minőségben és mennyiségben ki tudja elégíteni – fogalmazott a főosztályvezető. Lórántné Orosz Edit kiemelte, meg kell oldani azt a sajátos helyzetet, ami ma Borsodban munkaerő-hiányt és -keresletet egyidőben hoz létre.

kormanyhivatal_cegek_181010ml_2.jpg

A Kormányhivatali reggelin nyolc cég képviselői vettek részt: a Jánosik és Társa Kft., a Borsod Sörgyár Kft., a Spinto Hungária Kft., az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft., a Miskolc Autóház Kft., a Ravaber Hungary Kft., a Tiszacash Zrt. és a Joyson Safety Systems Hungary Kft. Ez utóbbi cég HR-vezetője, Szekeres Áron kiemelte: a Kormányhivatal és miskolci vállalkozók nagyon sokat segítettek abban, hogy tíz hónap alatt felépülhetett a gyár. Számunkra fontos, hogy jó miskolci „polgárként” legyünk jelen a városban. A Joyson mintegy ezerkilencszáz munkavállalójának több mint hatvan százaléka miskolci. Ezt a jó kapcsolatot szeretnénk megerősíteni most itt, a Kormányhivatali reggelin is – hangoztatta.

kormanyhivatal_cegek_181010ml_8.jpg

Sándor Attila, a Miskolc Autóház Kft. vezetője is fontosnak ítélte az üzleti életben az ilyen személyes megbeszéléseket. – Ezek személyes és közösségi érdekeket is képviselnek, erősítik az összefogást a régió gazdaságának a területén. A mi cégünk középvállalkozás száz fővel, és büszkén mondhatom, hogy most nyitottunk egy új telephelyet, ahová nagyon kellene a jó szakember. Örülök, hogy itt lehetek, és megismerkedhetek új vezetőkkel, akikkel esetleg új üzleti kapcsolatot tudunk létrehozni – összegzett Sándor Attila.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat