2020. február 18. Bernadett
Közép-Európa legjobb cukrásza lett Nagy Csaba, az Avalon Ristorante munkatársa!
minap.hu
|
2019. február 25. 13:50
|
frissítve: 2019. február 28. 10:40
Újabb nemzetközi elismeréssel büszkélkedhet a miskolctapolcai Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba, aki csapattársával - Kézi Sárával – aranyérmes lett február 19-én a Riminiben megrendezésre kerülő Global Pastry Chefs Challenge semi-final elődöntőjében.

avalon_cukrasz_verseny.jpg

Alig pár hónapja látott napvilágot az az örömteli hír, hogy az Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba számos hazai versenyélményt követően globális szinten is próbára teszi tehetségét. A luxembourgi Culinary World Cup szakács és cukrász világverseny azonban mondhatni csak ízelítő volt neki, hiszen a napokban már az olaszországi Riminiben képviselte hazánkat a Global Pastry Chefs Challenge világbajnokság európai selejtezőjében.

Csapattársával, Kézi Sárával 3 európai ország versenyzőivel vették fel a kesztyűt és álltak a nemzetközi zsűritagok elé, hogy ország-világ előtt tanúbizonyságot tegyenek kreativitásuk és tehetségük határt nem ismerő kibontakoztatására.

avalon_cukrasz_verseny2.jpg

Az induló csapatoknak 3,5 órás versenyidő állt rendelkezésükre egy - a szponzorok alapanyagainak felhasználásával összeállított - dísztorta és egyfajta tányérdesszert elkészítéséhez, majd tálalásához. Csaba és Sára bazsalikomos-zöldteás piskótát, tejcsokoládés ganachet, sóskaramellás-vaníliás namelaka krémet, málnás – zöld teás fagylaltot, csokoládé coolant és tokaji zabaionet prezentált az 5 fős szakmai zsűrinek. A színes ízvariációk lenyűgöző sikert arattak, ami egyenes utat biztosított a magyar csapatnak a szentpétervári világdöntő felé.

„Óriási élmény szembesülni azzal, hogy 2020-ban már a világ legjobbjaival versenyezhetek a szentpétervári világbajnokságon! Büszke vagyok rá, hogy a konyhai munkánk a svéd származású zsűri elnök tetszését is elnyerte, amiért dicséretben is részesített minket. Ezek az elismerések erősítenek meg abban, hogy jó úton járok és olyan hivatást választottam, ahol határ a csillagos ég szakmai tudásom kamatoztatására.” – számolt be sikerélményéről Nagy Csaba cukrász.

avalon_cukrasz_verseny3.jpg

„Az, hogy Csaba három európai ország indulóit is maga mögött hagyta csapattársával ezen a versenyen, vendégeink számára is hiteles bizonyosságot ad arról, hogy az Avalon Ristorantét nem csak tradicionális olasz fogásai, de a helyben készített desszert különlegességei is egyedülállóvá teszik. Az Avalon Park vezetősége nevében szívből kívánjuk Csabának a legjobbakat a jövő évi világbajnoksághoz, de bárhogy is alakul, mi már büszkén valljuk, hogy Közép-Európa legjobb olasz éttermében Közép-Európa legjobb cukrásza készíti a finomabbnál finomabb desszertcsodákat!” – nyilatkozta Bajusz Gergely, az Avalon Park gasztronómiai igazgatója.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat