2018. december 17. Lázár, Olimpia
Kriza Ákos: "A miskolciak többsége is az európai és a magyar keresztény értékekre, kultúrára szavazott"
Kujan István
|
2018. április 19. 09:28
|
frissítve: 2018. április 21. 12:32
Rendkívüli közgyűlést tartott csütörtökön reggel Miskolc képviselő-testülete. Kriza Ákos polgármester, napirend előtti felszólalásában, az országgyűlési választásokat értékelve úgy fogalmazott: a miskolciak többsége is az európai és a magyar keresztény értékekre, kultúrára szavazott.

kozgyules_180419_ja_20.jpg

Kriza Ákos rámutatott, a 2018-as választások előtt a kormányzó erők és az ellenzék hasonlóan gondolkodtak a szavazás tétjéről: mindenki úgy érezte: a szavazás az egész magyarság számára sorsdöntő jelentőségű. Antall József korábbi miniszterelnököt idézve leszögezte, a magyar nemzet számára Európa és a kereszténység magát a történelmet jelenti.

– A mi politikai közösségünk, a Fidesz-KDNP - s amint azt a választáson láttuk, a magyar választópolgárok többsége számára - ez a választás a magyar és az európai kultúráról szólt – hangoztatta a városvezető, hozzátéve: a választáson a biztonságról és a nyugodt élet lehetőségéről is döntöttünk.

kozgyules_180419_ja_27.jpg

– Ahogy láttuk, a magyarok többsége döntően a magyar és az európai kultúra védelmében ment el szavazni. Szándékuk megkérdőjelezhetetlenül egy irányba mutat. Miskolc többsége is hasonló véleményen volt, az európai és a magyar keresztény értékekre, kultúrára szavazott, a várs mindkét választókerületében a Fidesz-KDNP jelöltjei nyertek. Innen is gratulálok a nyerteseknek, akiktől azt kérem, hogy ezzel az elsöprő legitimációval támogassák Miskolc és a megye ügyeit az Országgyűlésben. Közösen gondolkodva, egy irányba húzva igyekezzünk a régiót felemelni. A megszerzett legitimitás még nagyobb erőt ad ezután a számukra – húzta alá Kriza Ákos, aki befejezésül megköszönte a város lakosainak, hogy kiemelkedő számban járultak az urnákhoz, s az adminisztrációban résztvevő hivatali dolgozók is kiválóan teljesítettek.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat