2019. december 09. Natália
Különleges kosárlabda bajnokság vasárnap Miskolcon – ott a helyed!
Méder Noémi
|
2018. június 06. 16:21
|
frissítve: 2018. június 08. 14:19
Vasárnap kiváló lehetőség várja a sportolni vágyókat a Miskolci Egyetemen. Kosárlabda bajnokságot rendeznek, de nem is akármilyet! A sportág egyik különleges változatát, a 3x3 kosárlabdát próbálhatják ki „haladók” és amatőrök egyaránt.

Akik a kosárlabda szerelmesei, vagy Zac Efron kosaras cseleit nézve a High School Musicalben kedvet kaptak a sportághoz, azoknak mindenképp érdemes kilátogatni vasárnap a rendezvényre, ugyanis nem mindennapi változatát lehet majd játszani a labdajátéknak.

Szerdán egy sajtótájékoztatón tudhattunk meg többet a kosárlabda azon válfajáról, amelyet 3x3 kosárlabdának neveznek. Bene Szilárd, a B.-A.-Z. Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője úgy fogalmazott: ez fontos szakága a kosárlabdának, melyet itthon is próbálnak népszerűsíteni.

bene_szilard_meafc_lions_3x3_kosar_sajtaj_180606_ja_5.jpg

Bene Szilárd és Hajdú László. Fotó: Juhász Ákos

– A 2020-as olimpián már biztosan találkozhatunk majd ezzel a fajta kosárlabdával, ugyanis tavaly vették fel az olimpiai sportágak közé. A női válogatott jó eséllyel kvalifikál majd, reméljük, hogy ott leszünk a tokiói olimpián – emelte ki Bene Szilárd.

A Lions Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 3x3 Bajnokság első fordulóját most vasárnap (június 10.) délelőtt 10 órától rendezik a Miskolci Egyetem új streetball pályáin, rossz idő esetén pedig a Körcsarnokban.

3x3kosarpalya_egyete.jpg

– Eddig 27 csapat regisztrált, de továbbra is várjuk még a jelentkezéseket akár profi, vagy amatőr négy fős csapatoktól, baráti társaságoktól. U12 és U16 (fiú és lány), valamint felnőtt korosztály is lesz, tehát elég széles skálán mozog az életkor, így ez senkit nem állíthat meg – fűzte hozzá Hajdú László az Első Miskolci Lions Klub elnöke, aki elmondta: a klub célkitűzései között szerepel a gyermekvédelem is, így természetes, hogy támogatják az ilyen, sok fiatalt megmozgató eseményeket.

A Lions Klub egyben szponzora is a rendezvénynek, az első három helyezett díjazásában nagyban részt vesznek. Megyei bajnokságról van szó, de nem csupán Miskolcról, Sátoraljaújhelyről és Szerencsről is jelentkeztek már csapatok a vasárnapi megmérettetésekre.

bene_szilard_meafc_lions_3x3_kosar_sajtaj_180606_ja_6.jpg

– Délelőtt lesznek a csoportmérkőzések, majd egyenes kieséses rendszerrel folytatjuk, így a nap végén köszönthetjük a korosztályok első három helyezettjét. Úgy számoltuk, hogy körülbelül 70 mérkőzés lesz összesen, tehát minden csapat 3-4 alkalommal mérkőzik majd meg – tudtuk meg Bene Szilárdtól.

Jelentkezni még lehet telefonon vagy e-mailben:

Bene Szilárd: 0670/459-0152

baz3x3@gmail.com

További információkat pedig az esemény honlapján és Facebook oldalán találnak:

https://baz3x3.wixsite.com/start

https://www.facebook.com/BAZ3x3/

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat