2018. augusztus 22. Menyhért, Mirjam
Miskolc
16°C / 29°C
Láthatatlannak hitte magát, csak mert lekapcsolta a világítását?
minap.hu
|
2018. január 23. 12:10
|
frissítve: 2018. január 24. 10:42
Az esti órákban világítás nélkül autózott Miskolcon egy férfi, a rendőri ellenőrzés során kiderült, hogy ivott, a jogosítványát pedig korábban bevonták. Az ittas járművezetők magas kockázati tényezőt jelentenek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan és kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére. Közúti ellenőrzésen szűrte ki például a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársa azt a férfit is, aki az esti órákban világítás nélkül közlekedett. A rendőr 2017. október 9-én 21 óra 15 perckor Miskolcon, az Andrássy Gyula úton állította meg a sötétben, világítás nélkül közlekedő autót. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, továbbá kiderült, hogy jogosítvány nélkül ült a volán mögé. A Miskolci Rendőrkapitányság a 41 éves férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a napokban befejezte és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az ügyészségre.

Az ittas járművezetők magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. A 2018-as esztendő harmadik hetében, január 15-e és 21-e között a megye útjain nyolcvankét közúti közlekedési baleset történt, ebből nyolc balesetben volt ittas sofőr az okozó. A járőrök az adott időszakban azonban tizenöt, ittasan volán mögé ülő sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított eljárások folyamatban vannak.

(Kinti képünk csak illusztráció.)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat