2020. december 04. Borbála, Barbara
A leglátványosabb munkákon túl a megújult Jókai Mór Református Általános Iskolában
Répássy Olívia
|
2015. december 15. 14:22
|
frissítve: 2015. december 16. 14:02
Korszerűbb és megújult külsejű általános iskolába járnak a jókais diákok szeptembertől. Nyáron ugyanis kívül és belül is felújították az intézményt, csaknem kilencvenmillió forintból.
Nem

jokai_iskola_151214_ja_15.jpg

Fotó: Juhász Ákos

A diákok örülnek a tornateremnek, az udvarnak és az új eszközöknek a Jókai Mór Református Általános Iskolában.

jokai_iskola_151214_ja_16.jpg

– Nagyon szeretjük a magyar termet, mert ez a legszebb és a legnagyobb helyiség – mondta Lovász Bálint hatodik osztályos tanuló. – Van interaktív táblánk, amin most Toldiról nézünk szobrokat. Új különleges padokat kaptunk, amikkel gyorsan át tudjuk alakítani a termet csoportos foglalkozáshoz. Innen át tudunk menni a könyvtárba is, ami még izgalmasabbá teszi az iskolát.

jokai_iskola_151214_ja_10.jpg

A két terem ugyanis egybenyitható amiatt, hogy az iskola továbbképzési központ is. A sokoldalú intézmény következő fejlesztési célja a sport.

– A megújult iskolaudvar balesetmentesebb, ráadásul hamarosan pingpongoktatás is lesz az iskolában – mondta Kurys-Tátrai Éva tanító. – A KRESZ-pályát nagyon szeretik a diákok, de vannak új rollerek és egyéb kültéri játékok is.

Új kerítés veszi körül az élénksárgára festett iskolát. Szigetelték a homlokzatot és a tetőt. Bent pedig nyolc tanterem kapott új iskolabútorokat. Nyelvi labort alakítottak ki, ahol egy kétmilliós program van telepítve a gépekre, így egyenként vagy akár kisebb csoportokat is taníthatnak a pedagógusok.

jokai_iskola_151214_ja_1.jpg

– Az iskola felújítására körülbelül kilencvenmillió forintot gyűjtöttünk össze az évek alatt – nyilatkozta Kiss Klára igazgató. – Már hat éve kezdtünk el kisebb korszerűsítéseket, mint például a kazán és a nyílászárók cseréjét, hogy kevesebb energiát használjunk fel. De idén nyáron a leglátványosabb munkálatokat végeztettük el az épületen.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat