2022. augusztus 18. Ilona
"Légy erős" a drog ellen!
Miskolc TV / minap.hu
|
2016. június 25. 11:41
|
frissítve: 2016. június 27. 08:40
A kábítószer ellenes világnap alkalmából rendezvényt szerveztek Miskolcon Légy erős! címmel. A város számos rendezvénnyel hozzájárul ahhoz, hogy eltántorítsa a fiatalokat a drogfogyasztástól.

A Szinva teraszon gyűltek össze, akik a drogmentes életet választják és egyben hirdetik is előnyeit. lesz  Előadásokkal, koncertekkel és testmozgással álltak ki a kábítószer nélküli élet mellett.

– Miskolc városa számos kezdeményezéssel járul hozzá, hogy a fiatalokat a drogfogyasztástól eltántorítsa – mondta Alakszai Zoltán, a polgármesteri kabinet vezetője. – Májusban megalakult a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet, aminek révén számos megelőző programot szerveztünk. Továbbá a fiatalokat is bevontuk ebbe a munkába, hiszen közösségi szolgálatban idén ötvenen végeztek kortárs segítő képzést Miskolcon.

drogellenes_nap_160624ml.jpg

A témában a rendőrségnek két feladata van: a kínálat- és a keresletcsökkentés. Erről már Dudás Péter, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője nyilatkozott.

– A szülőknek a gyermekükkel való kapcsolata meghatározó. Ezért egyrészt a szülőket próbáljuk meg felvilágosítani arról, hogy ez bárkivel megtörténhet, és hogy mikre kell figyelni, másrészt pedig az iskolákba mennek ki a tanácsadók, hogy a fiatalok az adott szituációt felismerve majd nemet tudjanak mondani a drogokra.

drogellenes_nap_160624ml_9.jpg

Ezentúl beszámolt a legutóbbi fogásról, amikor is droglabort lepleztek le.

– Egyre fiatalabb az a korosztály, aki a kábítószer-fogyasztás szempontjából érintett – mondta Juhászné Ceglédi Tünde, a Miskolci Drogambulancia Alapítvány kuratóriumi elnöke. – Hiába tudjuk, hogy sokan használják a drogokat, sajnos kevesen kérik a drogambulancia segítségét. Ennek a dizájnerdrog lehet az oka, hiszen mire felfogná az illető, hogy segítségre van szüksége, akkorra már akár végzetes hatása is lehet ennek.

drogellenes_nap_160624ml_28.jpg

Ahogy Juhászné Ceglédi Tünde elmondta, évente négy-ötszáz fiatal kér segítséget. Jelenleg pedig háromezer-nyolcszáz körüli a drogambulancia klienseinek a száma.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat