2022. december 08. Mária
Légy erős, mondj nemet a kábítószerre!
minap.hu
|
2016. június 20. 16:52
|
frissítve: 2016. június 21. 19:14
Mozgással, tánccal, zenével, szakemberek előadásaival és interaktív programokkal hívják fel a figyelmet a kábítószer elleni küzdelem jelentőségére pénteken, a Szinva teraszon. Elsősorban a fiatalokhoz szól a város és a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet közös rendezvénye.

Június 26-át 1987-ben nyilvánította az ENSZ a kábítószer elleni küzdelem világnapjává. A pénteki, miskolci esemény programjait ismertető sajtótájékoztatón Papp Csaba, Miskolci Egészségfejlesztési Intézet megbízott főigazgatója elmondta, ma már a dizájnerdrogok jelentik a legnagyobb veszélyt. Legfontosabb tudatosítani a fiatalokban, hogy erősek legyenek, és nemet tudjanak mondani. Kiss Gábor alpolgármester kiemelte, a program remek alkalom a párbeszédre. A városvezetés évekkel ezelőtt egy mintastratégiát dolgozott ki, a fiatalok védelme érdekében. Ennek lényege, hogy a fiatalok segítenek a társaiknak a helyes úton maradni.

drog_sajtotajekoztato_160620ml_1.jpg

- Fontos, hogy mindenkinek komplex képe legyen arról, hová vezet ez az út, ezért indítottunk az elmúlt évben egy kortárssegítő csoport-képzést is ezzel kapcsolatban. Középiskolás diákok vállalták, hogy találkoznak toxikológus, bűnmegelőzési szakemberekkel, és a saját korosztályukban, társaságukban terjesztik, tolmácsolják a tőlük hallott információkat. Felhívják a figyelmet drog veszélyeire - nyilatkozta Kiss Gábor alpolgármester.

drog_sajtotajekoztato_160620ml_2.jpg

Fotó: Mocsári László
Nem

Olvasnivaló

Ajánlat