2020. augusztus 03. Hermina
Lenullázták a Macik a Csíkszeredát
minap.hu
|
2014. szeptember 20. 22:09
|
frissítve: 2014. szeptember 24. 09:15
Szombaton este a Csíkszereda volt a Miskolci Jegesmedvék ellenfele, akiket valósággal kiütöttek, hét gólt ütve nekik.

A mérkőzésből nem telt el másfél perc sem, máris talpra ugrottak a Maci-szurkolók, miután Dudas bombája utat talált Kozuch kapujába (1-0). A 7. percben már csak 4 másodperc volt hátra a Jegesmedvék emberelőnyéből, amikor Boyle tört be a támadó harmadba, és kegyetlenül kilőtte a jobb sarkot (2-0). Nem telt el egy perc, máris három volt közte: Becze a vendégkapu előtt szép cselt mutatott be, de a korong végül Cohen elé került, aki közelről nem hibázott (3-0). Dreberg edző azonnal időt kért, és kapust cserélt, az igen bizonytalan Kozuch helyett Ruczuj állt a háló elé. A 15. percben Popovics közelről már elhúzta Ruczuj mellett a korongot, amely azonban a kapuvasról kifelé pattant. Egy perccel később Metcalfe szedett le egy kis festék a kapuvasról. 

jegesmacik_csikszereda_140920ml_13.jpg

A második harmad első fele hazai fölényben telt, a Macik nyomtak, de újabb gólt nem tudtak elérni, a Csíkszereda pedig ritkán jutott el a Miskolc kapujáig, de ilyenkor Bálizs jól védett. A 12. percben Ruczujt is felavatták a Jegesmedvék: a kapu elé lendületből érkező Metcalfe kapott remek korongot, és nem is hibázott (4-0). Mindössze 16 másodperc múlva padlóra került a Csíkszereda: Fliszár közvetlen közelről mattolta Ruczujt (5-0). A 15. percben immár a harmadik miskolci kapuvas csattant, ismét Metcalfe-nak hiányzott pár milliméter a gólhoz. Egy perccel később Tranca szólóját fogta bravúrral Bálizs. Az ellentámadásnál Cohen vette el a korongot a védőtől, Beczéhez passzolt, akinek közeli lövését még védte Ruczuj, de Cohen ismétlésénél már tehetetlen volt (6-0). 

jegesmacik_csikszereda_140920ml_9.jpg

A harmadik harmadban talán a szezon gólját láthattuk: a 2. percben Dansereau hihetetlen cselekkel fűzte át magát a teljes csíki védelmen, majd egy laza csuklómozdulattal emelt a kapuba (7-0). A 8. percben érdekes képet mutatott a miskolci büntetőpad, hiszen három sárga-fekete játékos ült ott, a Macik így közel két percig kettős hátrányba kerültek, de sikerült kivédekezni. A 13. percben ismét kettős előnybe került a vendégcsapat több mint két percre, ám ezúttal sem tudtak mit kezdeni a hazaiak kitűnő védekezésével. A végén már csak egy nyitott kérdés maradt: meg csinálja-e Bálizs a szezon első shot out-ját? A válasz igen. 

jegesmacik_csikszereda_140920ml_3.jpg

Fotó: Mocsári L.

A Jegesmedvék egy percnyi reményt sem adtak ezen az estén a Csíkszeredának, egyértelműen uralták a meccset, és remek gólokat lőttek.

Miskolci Jegesmedvék – HSC Csíkszereda 7-0 (3-0, 3-0, 1-0)
Miskolci jégcsarnok 900 néző
V: Haszonits, Sós, Pálkövi, Székely
Gól: Dudas, Boyle, Cohen (2), Metcalfe, Fliszár, Dansereau
Kiállítás: 24 perc illetve 12 perc
Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen, Ritó, Becze, Tóth, Dansereau, Dudas, Vojtkó, Budai, Dósa, Fliszár, Duschek(k). Edző: Majoross Gergely.
HSC Csíkszereda: Kozuch – Molnár Z., Rokaly, Bors, Curilla, Pál, Salló, Satek, Hildebrand, Mihály, Bíró M., Molnár Zs., Sjölund, Tranca, Papp, Bíró, Spady, Nagy, Bíró T., Farkas, Gecse, Ruczuj(k). Edző: Christer Dreberg.

Majoross Gergely: - Kulcsfontosságú, hogy a mérkőzéseken ne engedjük az ellenfelünket kibontakozni, azt, hogy a hibáinkat kihasználják. Ezt a mai este nagyon jól megoldottuk. A harmadik harmadban fejben kiengedtük, és emiatt sok kiállítást kaptunk. Ebből is lehet azonban tanulni, hogy még egyszer ne kövessük el ezeket a hibákat.

Christer Dreberg: - Nagyon rosszul kezdtük, hiszen nagyon hamar háromgólos hátrányba kerültünk. Sok problémával küzdöttünk ezen a mérkőzésen, de hétfőig fel kell javulnunk.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat