2022. december 08. Mária
Letették az esküt a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola végzősei
Kujan István
|
2016. június 24. 13:12
|
frissítve: 2016. június 25. 22:02
Véget ért a tanév a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában. Több mint háromszáz fiatal rendőr tett esküt ma délelőtt.

rendor_szakkozep_160624ml_10.jpg

A 2014/2016-os évfolyam 363 fős tanulói állománya tavaly szeptember 14-én tett ünnepélyes esküt Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke előtt Budapesten, a Hősök terén. Azóta próbaidős rendőrként végezték iskolai tanulmányaikat és területi szakmai gyakorlatukat, majd sikeresen levizsgáztak.

Pénteken pedig a már végzett, szakképesítéssel rendelkező fiatalok búcsút vettek iskolájuktól.

A kibocsátó ünnepség elöljárója, Dsupin Ottó rendőr dandártábornok, címzetes egyetemi docens mondott beszédet. A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ igazgatója elismerően szólt arról a helytállásról, amit a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola tanulói az utolsó tanulmányi évük alatt, mint a rendőrség hivatásos állományú tagjai a déli határszakaszon kialakult migrációs válsághelyzet kezelése során tanúsítottak.

– Ezt a rendkívüli feladatot sikeresen teljesítették. Büszkék vagyunk önökre! – hangsúlyozta a rendőr dandártábornok, aki kifejtette: a kialakult migrációs helyzet új kihívást jelent a rendőrség számára is, mivel ilyen jellegű és ilyen széleskörű hazai és nemzetközi együttműködést igénylő feladatot még nem hajtottak végre rendőrségi szervek.

– A világ szeme láttára bizonyították emberségüket és áldozatkész hozzáállásukat, amit a bajba jutott emberek megsegítése során mutattak – emelte ki Dsupin Ottó.

rendor_szakkozep_160624ml_17.jpg

A rendőr dandártábornok végül rámutatott, a rendőrség azt várja a végzett tanulóktól, hogy „a választott hivatásukhoz méltóan viselkedjenek, mutassanak példát; legyenek határozottak a jogsértőkkel szemben, ugyanakkor nyújtsanak támogató segítséget a rászorulóknak, az elesetteknek!”

Az ünnepi köszöntőt, majd a tanulói válaszbeszédet követően elismeréseket adtak át a kiváló eredménnyel végző, példamutató magatartású végzett diákoknak.

rendor_szakkozep_160624ml_02.jpg

Az eskü szövegét elmondó Terjék Sándor próbaidős rendőr őrmester érdeklődésünkre úgy fogalmazott, nagyon hamar elszaladt a 2 év.

rendor_szakkozep_160624ml_11.jpg

– Sokszor kemény volt, voltak szép és kevésbé szép pillanatai, de ilyenkor már minden emlék megszépül. Nagyon örülök és boldog vagyok, hogy eljutottam idáig, főleg, hogy elismeréssel tudtam befejezni a tanulmányaimat – mondta, hozzátéve, most a tapasztalatszerzés időszaka következik, aztán felvételizni szeretne főiskolára.

rendor_szakkozep_160624ml_29.jpg

Zombori Xénia próbaidős rendőr őrmester – aki szintén elismerésben részesült – rámutatott, a második év különösen nehéz volt, mivel a déli határon szolgáltak. Távlati céljai között szerepel, hogy leteszi az angol nyelvvizsgát, illetve ő is szeretne majd főiskolára menni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat