2020. szeptember 23. Tekla
A lezuhant repülőgép darabjait találhatták meg a tengerben
MTI
|
2016. május 19. 08:41
|
frissítve: 2016. május 20. 11:45
Eltűnt a radarernyőről csütörtök hajnalban az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata. Este „úszó tárgyakat” találtak a Földközi-tengeren.

19:30 A görög hatóságok feltehetően a hajnalban lezuhant egyiptomi utasszállítóból származó „úszó tárgyakat” találtak a Földközi-tengeren – közölte a kairói légi közlekedési minisztérium és Egyiptom párizsi nagykövete csütörtök délután.

Iháb Badavi, Egyiptom franciaországi nagykövete közölte, a görög hatóságok tájékoztatták athéni kollégáját arról, hogy az EgyptAir repülőgépek színeinek megfelelő fehér és kék színű roncsdarabokat találtak. A nagykövet hozzátette, nem tudja megerősíteni, hogy a roncsok a lezuhant utasszállítóé lennének, azonban véleménye szerint indokolt ezt feltételezni.

12:00 Karpatosz görög sziget mellett lehetnek a roncsok, Kréta és Rodosz között – a francia sajtó immár tényként kezeli az AFP által nyilvánosságra hozott hírt, miután 11 óra előtt néhány perccel a francia és az egyiptomi külügyminiszter kölcsönösen részvétet nyilvánított egymásnak a halálesetek miatt, és immár hivatalosan is légiszerencsétlenségről beszélnek – írja a valasz.hu.

A repülőgép 69 emberrel, 59 utassal és 10 fős személyzettel a fedélzetén szerdán 23.09 órakor szállt fel Párizsból, és kairói idő szerint 2.45 órakor veszett nyoma.

egyptair_hozzatartozok.jpg

A légitársaság először azt a tájékoztatást adta, hogy a repülő mintegy 80 mérföldre, nagyjából 10 percre az egyiptomi légtértől tűnt el, majd ezt pontosítva azt írta: a repülőgép 10 mérföldet tett meg Egyiptom légterében mielőtt eltűnt. A repülő 37 000 láb, körülbelül 11 300 méter magasan repült, amikor nyoma veszett.

A flightradar24.com járatkövető honlap adatai szerint az eltűnt repülő egy 2003-ban gyártott Airbus A320-as, utolsó ismert helyzete pedig a Földközi-tenger fölött volt. A honlap adatai megerősítik, hogy a gép 37 000 láb magasan repült. Utolsó ismert sebessége 534 csomó, ami körülbelül 990 kilométer óránként.

A légitársaság azt írta, hogy a mentő és kutató egységek már elindultak, hogy kiderítsék, mi történt az eltűnt repülővel.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat