2018. augusztus 19. Huba
Miskolc
17°C / 29°C
Lövöldöztek az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség központjában (Légi felvétellel!)
MTI/origo.hu
|
2018. február 14. 19:35
|
frissítve: 2018. február 16. 12:42
Lövöldözés volt szerda délelőtt a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) központjában, egy rendőr megsebesült. A merénylet a marylandi Fort Meade-ben lévő hírszerzési központ egyik kapujánál történt, az NBC televízió által sugárzott légi felvételek tanúsága szerint egy fekete terepjáró hajtott a zárt kapu előtti korlátokba.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Twitter-bejegyzésben közölte, hogy „uralja a helyzetet”, több részletet azonban nem hozott nyilvánosságra, így egyelőre azt sem tudni, hogy ki nyitott tüzet: a terepjáró vezetője vagy a biztonsági őrök. Az NBC televízió információi szerint a sofőrt letartóztatták.

A The Washington Post című lap – Fort Meade rendőrségi szóvivőjére hivatkozva – azt közölte: a lövöldözésben egy rendőr sebesült meg. Őt kórházba szállították, sérülése nem életveszélyes.

Lindsay Walters, a Fehér Ház szóvivője közleményben jelentette be, hogy Donald Trump elnököt tájékoztatták az incidensről. Hasonlóképpen tájékoztatták Kirstjen Nielsen belbiztonsági minisztert is.

20180214lovoldozes-nsa-kozpont5.jpg

Az autó nekihajtott a korlátoknak. Forrás: Twitter/Tom Lynch

A légi felvételek tanúsága szerint egy fekete terepjáró hajtott a zárt kapu előtti korlátokba. Az autó szélvédőjén golyóütötte lyukak voltak, és egy megbilincselt férfi is feltűnt az út szélén.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat