2018. július 23. Lenke
Miskolc
15°C / 27°C
Ma van az állatok világnapja! – A Miskolci Állatkert és Kultúrpark is ünnepelt
Miskolc TV
|
2017. október 04. 16:32
|
frissítve: 2017. október 05. 09:09
Október 4-én ünneplik világszerte az állatok napját, Assisi Szent Ferenc napján. Assisi Szent Ferenc nem csak értett az állatok nyelvén, de egész életében azt hirdette, már a 13. század elején, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

allatok_vilagnapja4.jpg

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark is megemlékezett erről a jeles napról: látványetetések mellett egész nap állatbemutatók, játékok, kulturális programok és meglepetések várják a látogatókat. 

A mai napon tanulmányi versenyt is szervezett az egykori Vadaspark a miskolci iskolásoknak: 9 óra 30 perckor rajtolt el a verseny.

– Készülni kellett a mai napra, elég sokat – mondta Varga Boglárka, a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hatodik osztályos tanulója. – Csapatban összedolgozunk, és egész jól állunk. Szét volt osztva 6 részre az anyag, és mi szétosztottuk egymás között, hogy ki mit tanul.

allatok_vilagnapja3.jpg

– Főképp ötödikesek és hetedikesek vannak a csapatunkban – fogalmazott Szabó László, a Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola földrajz-rajz szakos tanára. – Minden tanulónak kiosztottam, hogy melyik témakör jut neki, és ők külön-külön felkészültek a versenyre. Mindig hasznos az ilyen program, mert az iskolapadban túl száraz, szikár minden, és itt megtapasztalható az, amit ott megtanultak.

– Még különlegesebbé igyekeztük varázsolni a mai napot – mondta Krajnyák Zoltán zoopedagógus – és különböző kulturális programokkal, illetve megyei tanulmányi versennyel is vártuk az iskolásokat. Kiemelte: Az állatok tiszteletére, a felelős állattartásra, az állatok szeretetére tettük fel a mai napunkat.

allatok_vilagnapja1.jpg

A vetélkedő pár évigkimaradt az állatkert programkínálatából, de idén a Herman Ottó Általános Iskolával karöltve újra megrendezték ezt a tanulmányi versenyt, a megye össze általános iskoláját meghívva. A megye 10 különböző iskolájának 5 fős csapatai járták az erdőt a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban.

– Nagyobb meglepetés nem is érhetett volna minket az állatok világnapján, mint hogy 360 napos vemhesség után megszületett a kis szamárcsikó, Csenge – mondta Földes Péter állatgondozó.

A tanulmányi verseny mellett a gyerekeket kreatív programokkal is várták 10 órától egészen 2 óráig. Volt arcfestés, ujjlenyomattal mancsolás, de az Egyszervolt Mesezenekart is meghallgathatták, a Miskolci Ebnevelde bemutatója mellett. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat