2020. augusztus 12. Klára
Megáldották a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola felújított épületét
minap.hu
|
2018. december 15. 17:47
|
frissítve: 2018. december 19. 17:34
Orosz Atanáz püspök, a Miskolci Egyházmegye püspöke áldotta meg szombaton délelőtt a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola átalakított és felújított épületrészét.

gorog_kat_isk_aldas_181215_ja_27.jpg

A több mint másfél évtizede megalapított Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola, a megyeszékhelyen elsőként lett görögkatolikus egyházmegyei fenntartású oktatási intézmény. Az utóbbi években jelentős külső és belső átalakulások történtek. Pappné Orosz Klára igazgató ünnepi beszédében felidézte a korábbi iskolabővítések eredményeit, amelyek a mostanra teljesedtek ki.

gorog_kat_isk_aldas_181215_ja_21.jpg

A felújítások legutóbbi munkálatai a legrégebbi, korszerűtlen épületrészt érintették, a beruházást Európai Uniós pályázati források, valamint a fenntartó finanszírozta. A gépészeti-, és villamossági átalakítások mellett, a főépületet újabb tantermekkel, és a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségekkel bővítették, tetőtér ráépítéssel. Így igényesen kialakított, esztétikus osztálytermekben lehet elhelyezni az itt tanuló diákokat, illetve a művészeti oktatáshoz, a tehetségfejlesztéshez, illetve a differenciált oktatáshoz szükséges szaktantermeket lehet berendezni, eszközökkel felszerelni.

A pusztán szakmai háttéren alapuló oktató-nevelő munka igényessége ma már nem elégíti ki a modern világ elvárásait, elengedhetetlen követelménnyé vált a felnövekvő nemzedék számára a korszerű, esztétikus, akadálymentes és egészséges épített környezet is - írta Varga Judit, európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, aki levélben méltatta felújítás eredményeit.

gorog_kat_isk_aldas_181215_ja_17.jpg

Az ünnepséget az iskola tanulóinak előadásai színesítették.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat