2020. szeptember 23. Tekla
Megtalálták a dél-oroszországi gázrobbanás ötödik áldozatát
2019. január 16. 11:01
|
frissítve: 2019. január 20. 08:56
Megtalálták a Rosztov megyei Sahtiban történt lakóházi gázrobbanás utolsó, ötödik halálos áldozatát a mentőegységek romeltakarítás közben – közölte szerda hajnalban a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős orosz minisztérium.

A tárca közölte, hogy a mentési munkálatok, amelyben hatszázan vettek részt, ezzel lezárultak. A hétfő reggel történt gázrobbanást követően hét embert, köztük egy gyereket élve hoztak ki a romok alól. Ketten közülük kórházi ápolásra szorulnak.

A nyolcemeletes téglaházból száznegyven lakót telepítettek ki, közöttük negyvenhármat a megrongálódott lépcsőház lakásaiból. A lépcsőház lakásai közül négy összedőlt, további tizenkettő megrongálódott. A robbanás idején az érintett lépcsőház lakásaiban ötvenöten tartózkodtak.

Oroszországban gyakoriak a gázrobbanások a lakóházakban, ezek oka rendszerint a biztonsági előírások be nem tartása, a karbantartás hiánya, valamint az, hogy nem megfelelő a hatósági ellenőrzés. Legutóbb szilveszterkor történt gázrobbanás az Urál déli részén fekvő Magnyitogorszkban egy sorházban, a detonáció következtében az egyik lépcsőház fele a 10. emelettől a földszintig teljesen leomlott. Harminckilencen meghaltak, többtucatnyi embert sikerült élve kimenteni.

A dél-oroszországi Sahti bányavárosban szerdára gyásznapot hirdettek. A történtek miatt halált okozó gondatlanság címén eljárás indult.

(Kinti képünk csak illusztráció.)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat