2018. augusztus 19. Huba
Miskolc
17°C / 29°C
Miért éppen Alaszka?
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2018. január 18. 14:25
|
frissítve: 2018. január 19. 15:12
Kisrepülő, szánkó és hágóvas – ezekre is szüksége volt Katona Ferencnek, hogy megmássza Észak-Amerika legmagasabb csúcsát. Barátaival hosszas előkészületek után kelt útra évekkel ezelőtt, kalandos utazását most a Martin-kertvárosi Tompa Mihály Könyvtár Utazók klubjában osztotta meg az érdeklődőkkel.

A csaknem 6200 méter magas McKinley csúcs megmászására vállalkozott Katona Ferenc barátaival. Az utazás május közepétől június közepéig tartott, de csaknem egy évig készültek rá. Azt mondja, a Föld különleges szegletén való kirándulás próbára tette az ember tűrőképességét.

katona_alaszka_180116ml_3.jpg

Fotó: Mocsári László

– Kaptunk egy kis szánkót, mert túraléccel mentünk. A rengeteg felszerelést nem lehet vinni, csak hátizsákkal és 4 táboron keresztül, ami kb. 1000 méter szintenként volt. Vittük a szánkóval, húztuk a csomagunkat és a hátizsákot magunkon, és sítalpon történt ez. Az utolsó két tábornál már hágóvasra volt szükséges – mesélte az érdeklődőknek.

Katona Ferenc a világ számos pontján járt már, és más útjain sem riasztotta el sem a hó, sem a hideg, sem a hegyek. Azt mondja: Alaszka hófödte tájai szinte befogadhatatlan mennyiségben kínálják a természet rendkívüli szépségeit.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat