2020. augusztus 08. László
Miskolci táncosok: Két produkcióból két arany Brassóban!
minap.hu
|
2018. július 05. 10:30
|
frissítve: 2018. július 07. 14:21
A Balázs Győző Református Gimnázium az elmúlt hétvégén a Látványtánc Sportszövetség Európa-bajnokságán vett részt Brassóban. Két produkciójukkal, két arany érmet sikerült szerezniük, stilizált folklór és modern tánc kategóriában.

tanccsoport_balazs_verseny3.jpg

- Ez a csodás eredmény méltó megkoronázása művészeti szakgimnáziumunk mozgalmas és sikeres tanévének – mondta el lapunknak Marschalkó Edit tánctagozat-vezető.Mint megtudtuk, tizenöt főleg végzős középiskolás lány indult el egy hete Romániába a tanárukkal. Brassóban csütörtökön kezdődött a négynapos táncverseny, aminek első két napján a kezdő tánccsoportok mutatták be tudásukat, a hétvége viszont csak a haladókról szólt. Összesen hatszáz produkcióval készültek cseh, szlovák, szlovén, lengyel, román és magyar táncosok.

tanccsoport_balazs_verseny.jpg

Marschalkó Edit kiemelte, ezek a lányok kicsi koruk óta táncolnak. – Minden évben indultunk ezen a versenyen, de csak az ezüstig jutottunk el, ami persze szép eredmény, de idén végre a legmagasabb díjazást kaptuk mindkét produkciónkra, amit bemutattunk stilizált folklór és modern tánc kategóriában - hangsúlyozta.

tanccsoport_balazs_verseny2.jpg

Miskolcon jelenleg ez az egyetlen OKJ-s szakmát adó táncos képzés. A Balázs Győző Református Gimnáziumnak a táncoktatás az egyik fő pillére a két tannyelvű és a képzőművészeti képzés mellett. Évente mintegy öt versenyen vesznek részt a táncosaik. Vezetőjük megválogatja, mire viszi el őket, volt, hogy csak művészeti szakgimnáziumok közötti megmérettetésen szerepeltek. – Akárhol nem lépünk fel, de természetesen ha felkérnek egy-egy igényes produkcióra - például a Miskolci Szimfonikus Zenekarral a Háry János vagy A kis herceg előadása, vagy esetleg az Operafesztivál - arra igent mondunk. A lányok számára fontos, hogy megszerezzék a színpadi gyakorlatot. Erre is jók a versenyek – mondta el a vezető.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat